Annonce
Læserbrev

Brev tilbage til havnen

Læserbrev: 12 havnevirksomheder efterlyser i et åbent brev til byrådet, at der kommer en afklaring om erhvervsvirksomhedernes fremtid på havnen, og samtidig siger de, at de ikke kan forestille sig, at der kan bygges boliger på erhvervshavnens områder. Her et åbent brev tilbage.

Kære Kolding havn og Co.

Det kan godt være, I ikke kan forestille jer boliger på havnen i fremtiden. Jeg kan faktisk ikke forestille mig skrot, støj, tung trafik og terrorhegn i fremtiden. Så mit svar er ret klart. Få virksomheder med begrænset antal arbejdspladser nu - og endnu færre i fremtiden, skal ikke spænde ben for det mest visionære projekt i Koldings nyere historie - nemlig at nedlægge Kolding Erhvervshavn - og give fjorden tilbage til byen og borgerne.

Fjorden er Koldings mest attraktive område og den bugter sig helt ind i midtbyen.

Det giver mulighed for både grønne attraktive og rekreative områder med stier og opholdsområder.

Det giver potentiale til blå områder med reel adgang til vandet med oceaner af muligheder fra vandblik, vandsport og fx fjordbad.

Det rummer mulighed for blandede boliger og en ny bæredygtig bydel fx så studiebyen kan vokse sig længere ud langs fjorden og nye grønne boligområder kan opstå.

Det giver mulighed for, at vi slipper for tung havne relateret trafik, der både forurener, spærrer trafikken og belaster vejene langt ud over de få skattekroner de nuværende virksomheder betaler til kommunen.

Det giver mulighed for, at vi slipper for støj, støv og terrorsikring, der gør at havnen i dag er for de få, der arbejder der - og ikke de mange, der ønsker at bo og nyde området.

Det skaber grobund for ny vækst og fremtidens arbejdspladser. Det er grønnere, mere videnstunge og mere digitale. De nuværende på havnen vil alligevel blive erstattet af robotter og automatisering.

Det skaber plads og rum for ny liv med kultur, fritid, cafe og restauranter som drivkraft og nye vidensarbejdspladser og iværksætteri som dynamo.

25 år er lang tid. Og jeg forstår jeres frustration. Og det kan være svært at spå om fremtiden. Internettet er fra 1994 og ingen kunne forudse den digitale revolution. Robotter og ny teknologi erstatter manuelt arbejde. Hvis I synes tidsperspektivet med 25 år er svært at håndtere, så fremskynder vi det gerne for min skyld. Så I kan få svar, omstille jer og komme videre. Fredericia og mange andre havne er klar med åbne arme og en vanddybde der svarer til fremtidens skibsfart.

Politik er at turde have visioner for fremtiden. Min vision er lukning af erhvervshavnen og en ny grøn levende bydel i hjertet af Kolding og fjorden tilbage til folket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Rickey opdagede brand: Frygtede sovende beboere i tidligere bordel

Annonce