Annonce
Fredericia

Brian har gjort en forskel: Vinder som den første Handicapprisen i Fredericia

Brian Nuppnau blev tirsdag den første modtager af Handicapprisen, der i samarbejde med Fredericia Kommune uddeles af Fredericia Handicapråd. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Med sit arrangement "Havnedag for alle” samlede Brian Nuppnau i august handicappede i Kanalbyen. Tirsdag blev han hædret, da han modtog en nyestiftet pris.

Fredericia: Brian Nuppnau blev tirsdag den første modtager af Handicapprisen i Fredericia nogensinde.

Han modtager prisen for sit arbejde med at arrangere og holde en havnedag for alle i Kanalbyen. Her var der blandt andet mulighed for at handicappede kunne mødes til samvær og aktiviteter. Blandt andet gjorde særlige lifte det muligt for kørestolsbrugere at komme ud og sejle en tur i kajak.

- Det havde jeg slet ikke forventet. Bare det at man er blevet nomineret var helt vildt. Der er så mange, der har knaldhamrende gode ideer og initiativer, siger Brian Nuppnau, der selv er kørestolsbruger.

Brian Nuppnau fik overrakt et diplom og en vandrepokal af formanden for Fredericia Handicapråd, Niklas Andersen.

De øvrige nominerede var Martin Tarpgaard, der er direktør for glarmestervirksomheden Tarpgaard A/S, hvor en række døve personer er blandt medarbejderne. Desuden var Tina Jensen nomineret til prisen for sit initiativ med at oprette hockeyhold for børn med autisme og ADHD.

Annonce

Det havde jeg slet ikke forventet. Bare det at man er blevet nomineret var helt vildt.

Brian Nuppnau, modtager af Handicapprisen 2019

Prisen, der altså blev uddelt for første gang, skal også fremover tildeles personer, der gør noget ekstra for handicappede i Fredericia.

- Selv en lille indsats, som mange af os måske ikke lægger mærke til i hverdagen, kan gøre en kæmpe forskel for folk med handicap, lød det fra formanden for senior- og handicapudvalget, Susanne Bjerregaard Mørck (S).

Handicapprisen blev uddelt i forbindelse med et arrangement i Tøjhuset, hvor også 26 lokale foreninger fik et samlet tilskud på 450.000 kroner til frivilligt, socialt arbejde.

Det var formanden for Fredericia Handicapråd, Niklas Andersen (tv.), der overrakte blomster til de nominerede, Martin Tarpgaard, Tina Jensen og Brian Nuppnau. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Fredericia

På indkøb efter lukketid: Fredericianer finder aftensmad i containerne

Annonce