Annonce
Fredericia

Brian har gjort en forskel: Vinder som den første Handicapprisen i Fredericia

Brian Nuppnau blev tirsdag den første modtager af Handicapprisen, der i samarbejde med Fredericia Kommune uddeles af Fredericia Handicapråd. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Med sit arrangement "Havnedag for alle” samlede Brian Nuppnau i august handicappede i Kanalbyen. Tirsdag blev han hædret, da han modtog en nyestiftet pris.
Annonce

Fredericia: Brian Nuppnau blev tirsdag den første modtager af Handicapprisen i Fredericia nogensinde.

Han modtager prisen for sit arbejde med at arrangere og holde en havnedag for alle i Kanalbyen. Her var der blandt andet mulighed for at handicappede kunne mødes til samvær og aktiviteter. Blandt andet gjorde særlige lifte det muligt for kørestolsbrugere at komme ud og sejle en tur i kajak.

- Det havde jeg slet ikke forventet. Bare det at man er blevet nomineret var helt vildt. Der er så mange, der har knaldhamrende gode ideer og initiativer, siger Brian Nuppnau, der selv er kørestolsbruger.

Brian Nuppnau fik overrakt et diplom og en vandrepokal af formanden for Fredericia Handicapråd, Niklas Andersen.

De øvrige nominerede var Martin Tarpgaard, der er direktør for glarmestervirksomheden Tarpgaard A/S, hvor en række døve personer er blandt medarbejderne. Desuden var Tina Jensen nomineret til prisen for sit initiativ med at oprette hockeyhold for børn med autisme og ADHD.

Det havde jeg slet ikke forventet. Bare det at man er blevet nomineret var helt vildt.

Brian Nuppnau, modtager af Handicapprisen 2019

Prisen, der altså blev uddelt for første gang, skal også fremover tildeles personer, der gør noget ekstra for handicappede i Fredericia.

- Selv en lille indsats, som mange af os måske ikke lægger mærke til i hverdagen, kan gøre en kæmpe forskel for folk med handicap, lød det fra formanden for senior- og handicapudvalget, Susanne Bjerregaard Mørck (S).

Handicapprisen blev uddelt i forbindelse med et arrangement i Tøjhuset, hvor også 26 lokale foreninger fik et samlet tilskud på 450.000 kroner til frivilligt, socialt arbejde.

Det var formanden for Fredericia Handicapråd, Niklas Andersen (tv.), der overrakte blomster til de nominerede, Martin Tarpgaard, Tina Jensen og Brian Nuppnau. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce