Annonce
Danmark

Brian Mikkelsen: Handlekraft dominerede 2020

Mon ikke de fleste danskere kan huske, hvad de lavede netop den aften, da Mette Frederiksen lukkede landet ned, spørger Brian Mikkelsen. Arkivfoto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Annonce

Der har de seneste år været en tendens til, at der lidt er gået inflation i ordet ”historisk”. Mange begivenheder er blevet udråbt til at være det, selv om man nu godt kan have sin tvivl, om den pågældende begivenhed nu også ville være at finde i historiebøgerne - eller hvilken undervisningsform, der nu er den foretrukne i fremtiden. Men jeg tør godt kalde 2020 for et historisk år. For jeg er sikker på, at det er et år, som alle, der har oplevet det, vil huske.

Brian Mikkelsen, direktør, Dansk Erhverv. Pr-foto

Optakten til statsministerens pressemøde 11. marts og den store nedlukning står mejslet i min hukommelse. Mon ikke de fleste danskere kan huske, hvad de lavede netop den aften? Hvilke tanker de havde, hvem de var sammen og hvad de følte? Det tror jeg.

Siden fulgte et år med store konsekvenser for mangle mennesker og virksomheder, som nu atter er kulmineret med den delvise nedlukning af hele landet. Men selv om det i disse dage bliver sent lyst og tidligt mørkt, så er der heldigvis håb forude. Vaccinerne er på vej, og det giver grobund for optimisme. Vi skal så også væbne os med tålmodighed, for det bliver hverken i morgen eller i overmorgen, at vi kan leve og opleve, som vi gjorde det før coronaen kom. Men det lysner, og det er der i dén grad grund til at glæde sig over.


Optakten til statsministerens pressemøde 11. marts og den store nedlukning står mejslet i min hukommelse.


Jeg synes nu også godt, at vi sammen kan tillade os at være stolte over alt det, som faktisk er gået godt. Naturligvis er der ting, som myndighederne undervejs kunne have håndteret bedre, men lad os nu også anerkende, at det har været en utrolig vanskelig opgave at håndtere. På Dansk Erhvervs vegne vil jeg i hvert fald gerne sige et stort tak til regeringen, Folketinget og myndigheder for det vigtige, ja faktisk kritiske, samarbejde, som vi har haft i året, der er gået. Det har været et hektisk og udfordrende år, men vi er lykkedes med rigtig mange ting. Det må og skal der kvitteres for.

Året har på mange måder vist, hvad der sker, når det offentlige og det private arbejder sammen. For vi er og bliver hinandens forudsætninger. Uden en velfungerende offentlig sektor er der ikke et stærkt erhvervsliv og omvendt.

Og som vi skrev i en række avisannoncer i april: Sammenhold er det stærkeste hold, en nation kan stille med.

For eksempel er private aktører kommet massivt på banen i forhold til at finde løsninger på den store udfordring, der har været med at følge med danskernes behov for at blive testet for corona. Gennem offentligt-privat samarbejde er testkapaciteten blevet øget markant, og det er noget, som alle vinder ved. Og det er bare et eksempel ud af mange.

Vi har set handlekraft overalt i Danmark. Mange, som i virkelig mange, har ydet langt mere, end hvad man med rimelighed har kunne forvente af dem.

Alt dette gør, at jeg ser frem til næste år med stor optimisme. Coronaen har på mange måder kostet dyrt. Det må vi aldrig glemme, men vaccinerne kommer, og lad os nu sammen sikre, at vi i 2021 får lukket Danmark op igen så hurtigt, som det overhovedet kan lade sig gøre.

Jeg håber på et 2021 post corona med fokus på, hvordan vi indfrier det enorme potentiale, der hedder Danmark. Hvordan vi kan skabe arbejdspladser, velstand og fremgang.

Jeg ønsker jer alle det allerbedste nytår!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce