Annonce
Fodbold

Brian Priske: Usikkerheden har været det værste

Brian Priske sagde nej tak til AC Horsens og ja tak til cheftrænerjobbet i FC Midtjylland, og nu står han foran sit første danske mesterskab som cheftræner.
FC Midtjylland fører Superligaen med 12 points og starter med hjemmekamp mod AC Horsens.
Annonce

Gedved: Usikkerheden har været det værste.

Det siger FC Midtjyllands cheftræner Brian Priske, der bor i Gedved.

Sidste sommer fik han tilbudt cheftrænerposten i AC Horsens, men efter et par dage sagde han nej tak.

I stedet endte han som cheftræner i FC Midtjylland.

Nu fører han Superligaen med 12 points foran FC København.

På mandag skal FC Midtjylland i aktion igen.

Modstanderen i Herning er AC Horsens.

- Det har været svært, fordi vi ikke anede, hvornår vi kom til at spille kampe igen, siger han.

- Normalt arbejder vi med et mål og nogle opgaver, men alt var usikkert. Det var ting, vi ikke havde indflydelse på, og det gjorde det vanskeligt for os, siger Priske.

Brian Priske er klar til at piske sine spillere frem til det danske mesterskab med et forspring på 12 points. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Annonce

Lange dage

Brian Priske har haft nogle lange hverdage med træning i seks timer fra kl. 10.

- Spillerne var opdelt i grupper, og jeg valgte at blive i klubben og følge alle grupperne. Jeg har ikke små børn og skulle ikke skynde mig hjem, men jeg var alligevel færdig ved 15.30-tiden og havde fri i weekenden, så vi har haft det fint.

- Det har været fint for os at have spillerne til rådighed hele tiden. De har ikke været hjemsendt, men jeg ved ikke, om vi har en fordel frem for dem, der var hjemsendt. Bo Henriksen taler om, at hans spillere er i glimrende form, så det må vi se, når vi kommer i gang.

- Vi starter mod AC Horsens, og de har altid voldt mange hold problemer. Vi har en god historik mod AC Horsens, men de har altid givet os hård modstand, og før corona-pausen tog de til København og slog FCK med 1-0, så vi ved, hvad vi er oppe mod, erkender Brian Priske.

Annonce

Udlændinge

FC Midtjylland har mange udenlandske spillere i truppen.

- Det har været noget af det sværeste under corona'en. Vi har både svenskere og brasilianere og andre nationaliteter, der er langt væk hjemmefra, og de var langt væk fra deres familie under corona'en.

- Vi aner ikke, hvornår de kan se deres kære igen. Vi skal spille frem til 26. juli, og vi ved ikke, hvornår den nye sæson starter med Superligaen og Europa Cup-kampene. Måske bliver der kun tale om en kort pause, og så kan de få problemer med at nå frem og tilbage til deres familie. Det har været hårdt for dem, men jeg synes, de har tacklet det fint.

- Det samme gælder alle vore spillere. Alle har gjort det godt og taget det med godt humør. Vort udgangspunkt har hele tiden været, at vi har forholdt os til de ting, vi selv kunne påvirke og gøre noget ved. Alt andet har vi overladt til andre, siger Brian Priske, der også holder formen vedlige og spiller videre på old boys landsholdet, når de starter igen efter ferien.

FC Midtjylland mangler Gustav Isaksen og Oliver Olsen, der er på vej tilbage efter en korsbåndsskade. Alle øvrige er til rådighed til kampen mod AC Horsens.

FC Midtjylland lancerer sit initiativ med drive-in-fodbold for tilskuerne, men hvordan det kommer til at forløbe, overlader Brian Priske til dem, der styrer den side af sagen.

Bortset fra de 90 minutters fodbold er der ikke så meget, der ligner sig selv.

Spillerne må ikke ankomme i busser, de må ikke gå i bad sammen, og de må ikke sidde i omklædningsrummet sammen. Og så er der ingen tilskuere.

- Fodbold er underholdning, og vi savner tilskuerne, men de kommer forhåbentlig snart tilbage, siger Brian Priske, der fik sin fodboldopdragelse i AC Horsens.

Hans første triumf på fodboldbanen var, da han i 1991 var med til at vinde Horsens Folkeblads skolefodboldturnering og vandt en tur til Bundesligafodbold i Hamburg.

Hans nuværende hold fører med 12 points foran FC København.

- Vi har 12 kampe og 36 points at spille om tilbage, og vi har fuld fokus på én kamp ad gangen. Målet er at blive danske mestre, og det har været det været lige siden den første dag, men foreløbig glæder vi os over, at vi nu kommer til at spille fodbold igen. Nu skal den have med fuld skrue, siger Brian Priske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Døgnrapport: Indbrud i nybyggeri på havnen og fangst af en tyv under bilindbrud

Annonce