Annonce
Fredericia

Bridgewalking Lillebælt hacket: Mand fra Libyen forsøgte at afpresse sig til 2000 dollars

En mand fra Libyen har forlangt 2000 dollars for at vise, hvordan han i sidst uge skaffede sig adgang til Bridgewalking Lillebælts database med 78.000 brugere. Men ledelsen sagde nej og fik selv lukket hullet og forsikrer, at manden ikke har haft adgang til personfølsomme oplysninger.  Foto: Michael Svenningsen
Men manden måtte gå forgæves, og der er ikke sluppet nogle personfølsomme oplysninger ud, forsikrer Bridgewalkingchef Lone Skjoldaa.

Lillebælt: En ukendt mand fra Libyen har forsøgt at afpresse Bridgewalking Lillebælt til at udbetale 2000 dollars. Det skete i sidste uge, hvor vedkommende kontaktede den kendte turistattraktions it-udbyder og fortalte, at han havde hacket stedets database med 78.000  brugere. Manden forlangte beløbet som betaling for at påvise, hvordan han havde skaffet sig adgang, så it-udbyderen efterfølgende kunne rette fejlen.

Hvis ikke pengene faldt, truede manden med at sende en mail til de 78.000 mennesker, som gennem årene har oprettet en profil i forbindelse med deres billetkøb.

Bridgewalkingchef Lone Skjoldaa fortæller, at man selvfølgelig afviste at betale beløbet.

- Vi tilbød ham et mindre honorar, som betaling for at påvise fejlen, men det afviste han, siger Lone Skjoldaa.

Hun understreger, at manden ikke har kunnet få adgang til personfølsomme oplysninger, men kun navne, telefonnumre, adresser og mailadresser.

- Vores it-udbyder fandt hurtigt selv fejlen, og den er nu rettet, ligesom Datatilsynet er orienteret om forløbet, siger Lone Skjoldaa.

Hun har efterfølgende orienteret de mange brugere om forløbet i en mail og fortalt, at de blot skal slette mailen, hvis den pågældende mand skriver til dem.

Her en uge efter, har hun ikke fået tilbagemeldinger om, at manden har kontaktet dem.

- Så jeg betragter egentlig allerede sagen som overstået og glæder mig bare over, at vi fik lukket hullet uden den store dramatik, siger Lone Skjoldaa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce