Annonce
Kolding

Brikkerne er ved at falde på plads: Sådan er formandskasketterne fordelt i det nye byråd

Foreløbig kan disse seks kalde sig udvalgsformænd i Kolding Byråd udover borgmester Knud Erik Langhoff, som er født formand for økonomiudvalget. Øverst fra venstre er det Merete Due Paarup (R), Birgitte Munk Grunnet (S), Søren Rasmussen (DF), Jakob Ville (V), Eva Kjer Hansen (V) og Birgitte Kragh (V). Collage
Brikkerne er ved at falde på plads i det nye byråd. Kun SF mangler at fortælle, hvordan partiet vil fordele sine udvalgsformandsposter mellem de fire medlemmer af den nye byrådsgruppe.

Kolding: Formandskasketterne for de forskellige udvalg i det nye Kolding Byråd er så småt ved at finde deres ejermænd, og billedet er, at alle byrådets partier får betydningsfulde poster og synlige politiske platforme at markere sig på, når arbejdet i det nye byråd starter efter nytår.

Tirsdag var Venstre, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti færdige med at sætte navne på de formands- og næstformandsposter, de er blevet tildelt i konstitueringsforhandlingerne - kun SF's gruppe var endnu ikke klar til at melde sit persongalleri ud.

Byrådets største parti, Venstre med ni mandater, placerer Jakob Ville på formandsposten i det nye plan-, teknik- og boligudvalg, Birgitte Kragh får formandsposten for sundheds- og fritidsudvalget, mens Eva Kjer Hansen bliver ny kulturudvalgsformand i Kolding Kommune. Birgitte Kragh bliver også næstformand i seniorudvalget, mens Tobias Jørgensen bliver næstformand i børne-, uddannelses- og familieudvalget, og Ole Martensen bliver næstformand i et af to nye overordnede visions- og strategiudvalg, udvalget for bæredygtig vækst, hvor radikale Merete Due Paarup bliver formand.

Annonce

Klart signal

Det andet overordnede udvalg, social bæredygtighed, bliver den kommende viceborgmester, socialdemokraten Birgitte Munk Grunnet, formand for.

Den nyvalgte og politisk helt uprøvede frontfigur for Socialdemokratiet bliver også næstformand i økonomiudvalget, hvor borgmester Knud Erik Langhoff (K) er født formand, ligesom Munk Grunnet bliver næstformand i voksen-, unge-, social- og arbejdsmarkedsudvalget og desuden formand for Kolding Havns bestyrelse.

De mange tunge poster til Munk Grunnet er et klart signal om, at hun skal køres i stilling til at sikre Socialdemokratiet et godt valg om fire år.

Ligeledes nyvalgte Filip Bekic Bladt (S) bliver næstformand i natur-, miljø- og klimaudvalget, mens partifællen Poul Fremmelev med erfaring fra regionsrådet bliver næstformand i sundheds- og fritidsudvalget.

Dansk Folkepartis Søren Rasmussen fortsætter som formand for seniorudvaget, og han kan også kalde sig 2. viceborgmester i det nye byråd. I dag er han viceborgmester.

Og så er der - bortset fra SF altså - radikale Merete Due Paarup, som sætter sig for bordenden i  udvalget for bæredygtig vækst, ligesom hun bliver næstformand i kulturudvalget.

Vi kommer ikke til at kede os. Det er nogle betydningsfulde poster.

Birgitte Munk Grunnet (S)

Det levner tilbage til SF formandsposterne for natur-, miljø- og klimaudvalget, som naturfagskonsulent Jørn Chemnitz er oplagt kandidat til, samt voksen-, unge-, social- og arbejdsmarkedsudvalget og børne-, uddannelses- og familieudvalget. Udover Chemnitz og Villy Søvndal er Hans Holmer og Iben Lehmann Rasmussen valgt ind i det nye byråd for SF.

Annonce

Vokser med opgaven

Eva Kjer Hansen synes ikke, det har været nemt for Venstre at komme i spil til de politiske formandsposter, men konstaterer, at Venstre har fået det "i situationen opnåelige".

Til gengæld er radikale Merete Due Paarup og Birgitte Munk Grunnet (S) dybt tilfredse med deres positioner i det nye byråd - ikke mindst som formænd for de nye visionsudvalg.

- Vi kommer ikke til at kede os. Det er nogle betydningsfulde poster, vi har fået, siger den nye viceborgmester, der erkender, at hun endnu er grøn i politisk sammenhæng.

- Men jeg vokser med opgaven, og en del af aftalen er også, at jeg skal være synlig som viceborgmester, siger Birgitte Munk Grunnet.

Merete Due Paarup ser frem til at arbejde med overordnede strategier og visioner for Kolding Kommune.

- Vi har brokket os over manglende strategier, og at vi ikke har arbejdet på tværs, så hvert udvalg har siddet og opfundet deres egne fikumdik-politikker.

- Nu skal vi op i helikopterperspektivet og formulere helhedsplaner og strategier for eksempelvis grøn omstilling, vækst, iværksætteri, videregående uddannelser, masterplaner for byudviklingen og kultur som løftestang - og de strategier skal så eksekveres nede i de stående udvalg, forklarer hun.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Erhverv

34-årig fra talentprogram skal være erhvervsdirektør for Sydbank Kolding

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce