Annonce
Erhverv

Skaber 200 nye arbejdspladser: Brintfirma køber kæmpe jordstykke og udvider med 13.000 kvadratmeter

Green Hydrogens Systems udvider fabrikken i Kolding med 13.000 kvadratmeter, fortæller administrerende direktør Sebastian Koks Andreassen. Brintvirksomheden hentede 1,27 milliarder kroner ved børsnoteringen i juni, og vil over de kommende år bruge 250-300 millioner kroner på udvidelsen. Arkivfoto: Søren Gylling
Green Hydrogen Systems går i efteråret i gang med at udvide den nybyggede fabrik i Kolding. Det vil femdoble fabrikken til samlet 16.500 kvadratmeter, som skal stå færdig i 2023. Frem til 2025 forventer selskabet at ansætte 200 nye medarbejdere på fabrikken.

Kolding: Den nye fabrik på Nordager stod helt færdig i starten af i år. Men allerede nu tager Green Hydrogen Systems hul på næste fase med en udvidelse på cirka 13.000 kvadratmeter, der kommer oveni de nuværende 3500 kvadratmeter, der dækker kontorer og produktion.

Virksomheden, der fremstiller elektrolyseanlæg, der kan bidrage til den grønne omstilling, gik på børsen i juni, hvor de hentede samlet 1,27 milliarder kroner, og ambitionen er blive blandt de førende inden for feltet globalt.

Nu har virksomheden meddelt, at de nu gør alvor af planerne om at udvide produktionen, og udvider kraftigt på Nordager i det nordlige industrikvarter. Over de kommende år bruger virksomheden 250-300 millioner på udvidelsen og opkøb af jord. Samlet køber de et jordstykke på cirka 60.000 kvadratmeter.

Annonce

Mere fleksibilitet

Tidligere har virksomheden boet til leje i den nye fabrik, der er opført af Kolding-firmaet Kjæhr & Trillingsgaard. Den lokale entreprenør skal også bygge udvidelsen, men nu vil Green Hydrogen Systems selv eje bygningen og jorden.

Kort om Green Hydrogen Systems

Green Hydrogen Systems er grundlagt i 2007 og fremstiller elektrolyseanlæg, der kan producere brint ved hjælp af blandt andet sol- og vindenergi. Målsætningen er at blive et af verdens førende selskaber inden for udvikling og produktion af elektrolyseanlæg, der anvender strøm fra vedvarende energi til at fremstille grøn brint, der kan bruges i blandt andet industrien og transportsektoren.

Selskabets hovedaktionær er venturefonden Nordic Alpha Partners, der investerede i selskabet i 2019. Derudover ejer Norlys og flere af stifterne og ledelsen en del af aktierne. I 2020 investerede A. P. Møller Holdning 150 millioner kroner i selskabet i form af et lån, der ved børsnoteringen i juni blev konverteret til aktier.

- Det er en model, som giver os den størst mulige fleksibilitet til at gennemføre den kommende udvidelse af fabrikken, siger administrerende direktør Sebastian Koks Andreassen og fortsætter:

- De sidste godkendelser skal først falde på plads, og så regner vi med at gå i gang med byggeriet hen over efteråret. Fokus er på, at vi løbende kan tage produktionsfaciliteterne i brug i takt med, at byggeriet bliver færdigt. Kontorbyggeriet er det, vi får brug for til sidst, og det, regner vi med, står færdigt i 2023, siger Sebastian Koks Andreassen.

Annonce

Plads til 300 ansatte

Udvidelsen betyder, at virksomheden frem til 2025 vil udvide medarbejderstaben fra 100 til 300 ansatte, og det betyder, at de kan bygge markant flere elektrolyseanlæg. I dag kan virksomheden årligt bygge anlæg på Nordager, der samlet kan producere 75 megawatt, når de kører i treholdsskift. Det bliver udvidet til 400 megawatt.

- Når vi siger 300 ansatte i 2025, så er det i runde tal. Nogle af dem skal måske også sidde i laboratoriet i København. Mon ikke vi også har etableret os i udlandet på det tidspunkt. Det er planen. Men i det vi bygger nu, der er plads til 300 ansatte, siger Sebastian Koks Andreassen.

Virksomheden skriver i meddelelse til børsen, at de efter udvidelsen er færdig vil overveje at lave et salg af bygningen og så leje sig ind i bygningen i en såkaldt sale and lease back-model

Annonce
Livsstil For abonnenter

Treldes campingchef vil have flere til at opdage Fredericias fortræffeligheder

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

FC Fredericia kan bare ikke tabe i Nykøbing Falster

Fredericia For abonnenter

Nyt boligområde på vej med 225 boliger: 'Forventer at grundene hurtigt er væk'

Sport

Holvad på vej mod sin gamle styrke efter sin skade

Fredericia

Svovlsyrekajen eller Esplanaden? Skal kajen ikke have et nyt navn, spørger flere læsere

Erhverv For abonnenter

Kig med indenfor i Oldenborghus: Spritnye ungdomsboliger står snart klar og der er mange ledige

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Fynsk familie tjente formue på slamsugere: De betalte nogenlunde det, vi forlangte

Fredericia

25-års fødselar med én ting på ønskesedlen: Krisecenter kæmper for mænd

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Fredericia For abonnenter

Rasmus har holdt ferielejr for udsatte børn i 10 år: Et håndskrevet brev gjorde særligt indtryk

Fredericia For abonnenter

Så er der ferie: Sådan går det hos overnatningsstederne

Sport

Amerikaner vinder cykelklassiker for næsen af Mikkel Honoré

Annonce