Annonce
112

Broåbning: Kryds Lillebælt i løbesko

Lillebælt Halvmarathon plejer at passere Den gl. Lillebæltsbro. Det var ikke muligt i år, fordi broen er under renovering. Men når den genåbnes 5. oktober, bliver det med et motionsløb på 10 kilometer. Foto Michael Svenningsen
5. oktober kan du igen krydse Lillebælt via den gamle bro. Dagen markeres med et motionsløb på 10 kilometer, som passerer broen to gange. Det er Lillebælt Halvmarathon, der arrangerer løbet, og interessen er allerede stor.

Middelfart/Fredericia: Selv om Lillebælt Halvmarathon for første gang i løbets 12-årige historie måtte undlade at krydse Lillebælt, da løbet blev afviklet i begyndelsen af maj, så bliver der alligevel broløb i år.

For når Den gamle Lillebæltsbro genåbner ved en større markering 5. oktober, så bliver en del af programmet et motionsløb med start og mål på den fynske side af broen - men med en rute, der runder Snoghøj og i alt bliver på 10 kilometer. Der vil også blive en gå-rute på 6,5 kilometer.

- Vi er vist alle blevet bevidste om, hvor meget den bro betyder for Middelfart. Så når den åbner igen, skal det da markeres, siger Mads Stryhn.

Han er løbsleder hos Lillebælt Halvmarathon, og det er som sådan, at han har søgt om tilladelse hos Vejdirektoratet til at krydse broen med motionsløbere. En idé der har vakt glæde hos løbefolket.

- Vores opslag om løbet er nået ud til 55.000, og jeg har allerede omkring 500 tilmeldte til selve løbet. Alene i dag er der kommet 40 til, siger Mads Stryhn.

Prisen for at løbe over broen 5. oktober er lige nu 115 kroner. Tættere på datoen stiger prisen.

Start ved Galsklintvej

Løbet får start ved Galsklintvej, hvorfra løberne passerer Den gl. Lillebæltsbro og løber til Snoghøj. Når turen går tilbage over broen igen, bliver det med mål ved Restaurant Kitchen.

Løbet begynder klokken 11 og bliver en del af at større arrangement, der skal markere genåbningen af broen.

- Men hvad der ellers kommer til at ske, ved vi ikke endnu. Det skal vi først have besluttet, siger Mads Stryhn, der kommer til at arrangere dagen i samarbejde med Middelfart Kommune.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce