Annonce
Fredericia

Brud på tavshedspligt?: Sune Nørgaard har meldt byrådsmedlem til politiet efter Facebook-debat

Sune Nørgaard Jakobsen (til højre) har politianmeldt Cecilie Roed Schultz fra Enhedslisten. Fotos: Mette Mørk og Michael Svenningsen
Sune Nørgaard Jakobsen fra Den Demokratiske Borgerliste har meldt Enhedslistens Cecilie Roed Schultz til politiet. Hun har ifølge Nørgaard videregivet personfølsomme oplysninger og brudt sin tavshedspligt. I en pressemeddelelse afviser Enhedslisten, at Cecilie Roed Schultz har gjort noget ulovligt eller brudt sin tavshedspligt.

Fredericia: Byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz fra Enhedslisten er blevet anmeldt til politiet.

Det oplyste Sune Nørgaard Jakobsen søndag i et opslag på Facebook. Han er byrådskandidat for Den Demokratiske Borgerliste, og han har politianmeldt Cecilie Roed Schultz for at videregive personfølsomme oplysninger.

Enhedslisten afviser, at Cecilie Roed Schultz har gjort noget ulovligt og afviser, at hun har brudt sin tavshedspligt. Det fremgår af en pressemeddelelse, som partiet offentliggjorde mandag.

Annonce

En undskyldning?

Fredericia Dagblad har søndag og mandag flere gange forsøgt at få en kommentar fra Sune Nørgaard til anmeldelsen, men uden held.

I Facebook-opslaget forklarer han, at sagen handler om en debat på DanmarkC TV’s Facebook-side 9. februar. Her deltog både Cecilie Roed Schultz og Sune Nørgaard, som på det tidspunkt var spidskandidat for SF.

Cecilie Roed Schultz, som er næstformand i børne- og skoleudvalget, skriver i debattråden:

- Men jeg kan da forstå, at du har været forbi familieafdelingen for at sige undskyld for de ting, du skrev om dem?

Cecilie Roed Schultz tilføjer senere, at børne- og skoleudvalget er blevet orienteret om det mundtligt.

Annonce

Kræver dementi

Sune Nørgård Jakobsen har i medierne flere gange udtalt sig kritisk om Fredericia Kommunes familieafdeling.

I Facebook-tråden fra 9. februar afviser han, at han har givet en undskyldning for ting, han har skrevet.


Dette finder jeg ikke alene uprofessionelt, men også ulovligt

Sune Nørgaard Jakobsen på Facebook


Og i Facebook-opslaget søndag 9. maj forklarer Sune Nørgård Jakobsen nærmere:

- Jeg beder på baggrund af udtalelserne næstformanden dokumentere sine påstande, både i kommentarsporet, men også senere i en privat besked på Facebook. I den private besked navngiver næstformanden familiechef Kirsten Blæhr som værende personen bag udtalelserne, skriver Sune Nørgaard Jakobsen.

- Næstformanden videregiver, hvad man må antage at være personfølsomme oplysninger, da jeg selv har en åben sag i familieafdelingen, som har kørt siden 2016. Dette finder jeg ikke alene uprofessionelt, men også ulovligt. Derfor ser jeg ingen anden udvej end at politianmelde næstformanden til politiet for brud på tavshedspligten, skriver Sune Nørgaard Jakobsen på Facebook.

Annonce

Enhedslisten bekræfter anmeldelse

Enhedslisten gennemgår forløbet på partiets hjemmeside.

- Enhedslisten går ind for åbenhed og vi mener ikke, at vi har noget at skjule. Derfor bekræfter vi hermed, at vores byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz er blevet politianmeldt, skriver partiet, som fremlægger hele kommentartråden i indlægget.

Her afviser Enhedslisten, at børne- og skoleudvalget har fået personfølsomme oplysninger.

- Der er blevet orienteret om arbejdsmiljøet i familieafdelingen og om, at det har hjulpet, at Sune Nørgaard Jakobsen har været forbi og tale med de ansatte, samt undskylde for de ting, han har skrevet om dem. Om det er korrekt, at Sune Nørgaard Jakobsen har sagt undskyld, ved vi af gode grunde ikke. Men der er aldrig blevet nævnt noget om, at Sune Nørgaard Jakobsen skulle have en sag i familieafdelingen, skriver partiet.

Annonce

Klar til at samarbejde

Enhedslisten nævner også, at Cecilie Roed Schultz har haft kontakt til Fredericia Kommunes chefjurist.

- Hans og andres vurdering er samstemmende, at der ikke umiddelbart er gjort noget ulovliigt eller brudt nogen tavshedspligt, skriver partiet.

Fredericia Dagblad bad også om en kommentar fra Cecilie Roed Schultz.

- Jeg synes selvfølgelig, man er i sin gode ret til at få politiet til at vurdere det, og jeg vil samarbejde med dem i forhold til at få sagen ordentlig belyst, så vi kan få opklaret det her og komme videre, skriver byrådsmedlemmet i en besked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Annonce