Annonce
Fredericia

Brugere utilfredse med flytning af 'Skuret': For lille, for koldt og for langt væk

Fredeicias udsatte har fået et nyt skur, men Brian Honoré (forrest) mener, det er dårligere end det nuværende skur på Fynsgade. Foto: Klaus Madsen
Fredericias udsatte har fået et nyt hellested på Vester Voldgade, men en gruppe brugere vender tommelfingeren nedad. Det er for lille, for koldt og for langt væk, lyder det fra brugerne, som inviterede Dagbladet forbi det gamle skur på Fynsgade.
Annonce

Fredericia: Et nyt, fint hellested står klar til byens udsatte på Vester Voldgade.

Men Martin Hansen og flere andre brugere har ikke tænkt sig at rykke ind på det nye sted. Det er langt dårligere end "Skuret" på Fynsgade, mener de.

- Det er ærgerligt, at de har brugt penge på noget, vi ikke rigtigt er blevet hørt om, siger Martin Hansen.

Fredag formiddag har han ringet og inviteret Dagbladet forbi Skuret på Fynsgade. Mens elefantøl og almindelige pilsnere er knappet op på træbordet, vil fem-seks af stedets faste brugere gerne fortælle om deres utilfredshed.

Et par af dem har været henne og se det nye skur, men de kommer ikke retur.

- Der er kun plads til seks mennesker derhenne. Der er ét bord derhenne, så der er ikke plads til flere, siger Brian Honoré.

- Jeg ved ikke, hvordan de vil have 25-30 mennesker til at sidde derovre. Du kan ikke stoppe så mange mennesker ind i det hundehus, siger Tina Nebel.


Det er da heller ikke sikkert, de gider have os rendende oppe i byen. Det skal jo ikke være sådan, at pensionisterne ikke tør gå ud og købe deres ost om lørdagen. Vi bliver jo fulde.

Brian Honoré


Annonce

Ikke sikkert, de gider have os rendende

Mens Dagbladet er på besøg, er der en god håndfuld brugere, men ifølge dem bruger over 20 stedet hver dag. Langt de fleste bor lige i nærheden.

- Der er mange, der slet ikke kan komme hen til det nye sted. Nogle bruger rollator, siger Brian Honoré.

- Der er også 300 meter hen til Fakta, og der kan du støde ind i folk, du ikke har lyst til at møde. I stedet for, at vi bare kan gå op i Hoki og handle. Der kender de os, siger Brian Honoré og fortsætter.

- Det er da heller ikke sikkert, de gider have os rendende oppe i byen. Det skal jo ikke være sådan, at pensionisterne ikke tør gå ud og købe deres ost om lørdagen. Vi bliver jo fulde. Så vi skal gerne ligge lidt væk fra andre ting, siger Brian Honoré.

Annonce

Afstemning i sommer

I sommer blev brugerne hørt om forskellige mulige placeringer af skuret.

- Jeg rakte ikke hånden op til noget som helst, siger Tina Nebel, som foreslår en placering i nærheden af en grusparkeringsplads tæt ved sundhedshuset.

- Der ville der også være plads til, at vi kunne tage vores hunde med op, og der kunne de også gemme os væk, hvis de gerne vil have det, siger Tina Nebel.

Louis Lindholm er næstformand for udsatterådet. Inden politikerne i social- og beskæftigelsesudvalget bestemte placeringen af det nye skur, var flere placeringer til afstemning, fortæller han.

- Jeg var der selv. Det blev vedtaget ved håndsoprækning af alle dem, der var der, fortæller Louis Lindholm.

Annonce

Skuret fjernes snart

Næstformanden for udsatterådet fortæller, at der både skulle tages hensyn til brugere og naboer.

- Placeringen står ikke til diskussion. Men jeg vil gerne tage en dialog med dem, og det vil jeg gøre i næste uge. Jeg vil tage en politiker med til dialogen, for det er dem, der bestemmer, siger Louis Lindholm, der har forståelse for, at forandring en svær.

- Det nye skur er ikke helt færdigt. Der kommer nye borde, så der bliver plads til flere borgere, og der skal også plantes træer i området, siger Louis Lindholm.

Det gamle skur på Fynsgade ligger på en grund, der ejes af Kanalbyen. På nabogrunden skal det nye B & B Hotel opføres. Ifølge Louis Lindholm skal skuret fjernes ved udgangen af denne måned.

Der er brugt en halv million kroner på det nye skur på Vester Voldgade.

Martin Hansen mener, det nye skur på Vester Voldgade er for lille. Foto: Klaus Madsen
Ærgerligt, at de bruger så mange penge på et nyt skur, uden rigtigt at høre brugerne, siger Martin Hansen (til højre). Foto: Klaus Madsen
Skuret på Fynsgade forsvinder snart, og et hotel skal bygges på nabogrunden. En gruppe brugere er utilfredse med det nye skurs placering. Det ligger på Vester Voldgade. Foto: Klaus Madsen
Udsatterådet gennemførte en afstemning om placeringen af det nye skur i sommer. Det skete ved en afstemning, men flere brugere er utilfredse. - Jeg rakte ikke hånden op til noget som helst, siger Tina Nebel (forrest). Foto: Klaus Madsen
Det nye skur står klar på Vester Voldgade. Det skulle være indviet 5. oktober, men det blev udskudt på grund af corona. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Seks nye coronatilfælde

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Fredericia For abonnenter

Virksomheder glade for elitesmileys: - Det, der betyder mest, er, at kunderne ved, at alt er, som det skal være

Annonce