Annonce
Erhverv

Lille brugs havde et godt år: Overskuddet går blandt andet til byens børn

Brugsuddeler Lars Pasgaard Pedersen kan se tilbage på et godt år 2019. Foto: Jørgen Flindt
Dagli'Brugsen i Smidstrup havde et flot 2019, og det kan ses i regnskaberne, hvor der forventes et stort overskud. En del af det overskud er nu delt ud til byens børn.

Smidstrup: Borgerne i Smidstrup og omegn er flinke til at handle i den lokale brugs, og det kan ses på bundlinjen. Det er nemlig sorte tal, der står over de nederste streger.

Hvor stort overskuddet helt præcist bliver i detaljer, er ikke endeligt opgjort, men det kommer til at ligge på omkring 260.000 kroner, og det glæder selvsagt brugsuddeler Lars Pasgaard Pedersen.

- Det er et rigtig godt resultat, som vi selvfølgelig er meget glade for. En af årsagerne til, at det går godt, er, at vi har et godt fast, engageret og loyalt personale, som sætter kunden i fokus. Og så betyder det selvfølgelig alt for os, at folk her fra byen og området er gode til at bakke os op, siger han.

Den store opbakning betyder, at brugsen i Smidstrup forventer at få det største overskud i mange år.

- Vores kunder fortjener al mulig ros. Uden den store opbakning kunne det ikke gå, og det er jo vigtigt for Smidstrup at have sin egen købmand. Alternativet vil være ingen købmand, og den slags er aldrig godt for en landsby, siger Lars Pasgaard Pedersen.

Han forklarer, at en af grundene til, det er gået ekstra godt i år, skyldes et nyt tiltag.

- Vi har i halvandet år lavet vores "Ja-tak tilbud", som er nogle specielle tilbud. Og det er et stort hit, som bestemt er med til at trække regnskabet i en positiv retning, forklarer brugsuddeleren.

Annonce

Vidste du, at...

Brugsforeningen i Smidstrup har i år 120 års jubilæum. Den blev oprettet 6. marts år 1900, og i det første regnskab var der et underskud, dog på det yderst beskedne beløb af 12,03 kroner.

Børnene får glæde af det

Lars Pasgaard Pedersen er glad for, at brugsen også kan give noget tilbage til byen. Nærmere bestemt byens børn. Brugsen deler altid ud af sit eventuelle overskud. Cirka 10 procent. Og derfor bliver det i år til 26.000 kroner.

- De penge skal bruges til noget, byens børn kan få gavn af. Det koncept ligger helt fast. Vi har derfor delt 19.500 kroner ud til skolen og 6.500 kroner til Krogårdens Børnehus, siger han.

Hos den største modtager, Smidstrup-Skærup Skole, forklarer skoleleder Dorte Merete Petterson, at pengene er en stor hjælp.

- Det er elevrådet, som skal finde ud af, hvad pengene skal bruges til. Det kan være til nye legeredskaber, eller som det var for et par år siden, hvor de blev brugt på at tage til stranden på en varm sommerdag. Eller noget helt tredje. Mulighederne er mange, men uanset hvad, så er det en betydningsfuld gave, som børnene har stor glæde af, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Efterforskere har kastet det store net ud i drabssag: Jagter stadig manden på scooteren

112

Politipatrulje påkørte 17-årig knallertfører: Måtte køres på skadestuen med skader på det ene ben

Leder For abonnenter

Dagens leder: Godt med nye arbejdspladser - men I må også gerne flytte til Fredericia

Fredericia

Se video med skatteministeren: Derfor faldt valget på Fredericia

Annonce