Annonce
Fredericia

Brugt kondom og Star Trek-hilsen: Komiker lavede sjov med Fredericias affaldsordning i tv-program

Hvordan skal man sortere et brugt kondom, ville komikeren Heino Hansen vide, da han i et tv-program satte fokus på Fredericias affaldssortering. Også Christians Bros farvelhilsen i en onlinedebat på Fredericia Dagblads facebookside blev bemærket i programmet. Collage: Screendump fra TV 2-programmet "Lokalposten med Heino Hansen" og Fredericia Dagblads facebookside
Fredericianernes interesse for at sortere affald blev taget kærligt under behandling af komikeren Heino Hansen i et program på TV 2. Både kommunens affaldschef og udvalgsformand Christian Bro (S) er glade for interessen for emnet.

Fredericia: Den nye affaldsordning, der trådte i kraft 1. juli, har skabt meget debat blandt kommunens indbyggere og også fyldt meget i dette medie med flere artikler om emnet.

Tirsdag aften fik resten af Danmark et indblik i, hvad fredericianerne putter i skraldespanden, da komikeren Heino Hansen med et glimt i øjet hudflettede en onlinedebat, som Fredericia Dagblad havde på Facebook i slutningen i september. Det skete i programmet "Lokalposten med Heino Hansen", som blev sendt i bedste sendetid på TV 2.

I onlinedebatten svarede Kim Ankjær Nielsen, der er afdelingsleder i Affald & Genbrug, og udvalgsformand Christian Bro (S) på spørgsmål fra dagbladets journalist Peter Friis Autzen og Facebook-brugerne, og klip fra debatten tog Heino Hansen kærligt hånd om i programmet. Blandt andet om håndgranater er farligt affald, og om smadrede tallerkener må smides i glascontaineren.

Annonce

Efterfølgende var der et interview med Kim Ankjær Nielsen, som fik til opgave at svare på, hvordan Heino Hansen skulle sortere forskelligt affald, deriblandt en pose med pulversauce samt et brugt kondom.

Andet end tørt og kedeligt

For Kim Ankjær Nielsen var tv-programmet et positivt bekendtskab, selvom han og de øvrige deltagere i onlinedebatten stod for skud.

- Vi er altid interesserede i at snakke om affald, men ud over at have styr på tingene vil vi godt vise, at vi har humor, og det er noget, vi godt kunne tænke os at have med i vores kommunikation, fordi humor er en god måde at minimere distancen mellem mennesker på. Vi vil også gerne vise, at de, der henter din skraldespand eller svarer på dit telefonopkald eller email, er mennesker ligesom dig selv. Vi er også bare borgere i en kommune til daglig, siger Kim Ankjær Nielsen, som begyndte i jobbet som affaldschef i Fredericia Kommune efter sommerferien i år.

Vi vil også gerne vise, at de, der henter din skraldespand eller svarer på dit telefonopkald eller email, er mennesker ligesom dig selv. Vi er også bare borgere i en kommune til daglig.

Kim Ankjær Nielsen, afdelingsleder i Affald & Genbrug

Han er klar over, at affald til tider kan være et tørt og kedeligt emne.

- Lige nu holder vi et møde om målinger på et deponi, og det er rigtig svært at gøre sexet for borgerne. Men så er der andre ting, som når vi står derhjemme og skal sortere affald. Nu satte Heino det lidt på spidsen med det brugte kondom, men vi står jo alle med ting og spørger os selv, hvordan vi skal sortere dem. Der er også nogle gange, hvor vi - eksperterne - kan blive i tvivl og diskuterer det internt, hvordan det skal sorteres. Noget er lige til, mens andet slet ikke er, men hvis ikke vi får en snak omkring det og gør det sjovt og interessant, er det rigtig svært at få folk med på vognen, forklarer Kim Ankjær Nielsen.

Annonce

Hilsen opfundet under corona

Det var ikke kun affaldschefen, der var i centrum.

Også Christian Bro (S), der er formand for miljø- og teknikudvalget, fik latter med på vejen, da Heino Hansen viste politikerens afskedshilsen i onlinedebatten. Christian Bro lavede en såkaldt Star Trek-hilsen, hvor han vinker med den ene hånd, hvor der er et stort mellemrum mellem lang- og ringfinger.

Her er Christians Bros specielle hilsen under onlinedebatten på Fredericia Dagblads Facebook-side. Screendump

- Det er noget, der opstod under corona. Under den lange periode, hvor vi ikke måtte give hånd, kom jeg på at lave en Star Trek-hilsen. Det står for "live long and prosper", som betyder noget i retning af "lev længe med et indholdsrigt liv". Jeg synes, det er den smukkeste hilsen, man kan komme på. Jeg ved godt, at det er de færreste, der ved, hvad det betyder, men det er min udgave af "hej", som jeg har brugt konsekvent under coronaperioden, forklarer Christian Bro, som også er tilfreds med eksponeringen på landsdækkende tv.

- Jeg holder meget af satire, og jeg synes, det her var skarpt. Det var godt set af Heino. Han giver det lige en tand mere, så der faktisk også er noget faktuelt indhold, siger udvalgsformanden.

Udsendelsen kan ses på TV 2 Play.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Sannes sang var - desværre - så svag, slidt, sølle, at det gjorde ondt at opleve

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Endelig en vigtig ændring på stor travl parkeringsplads

Fredericia For abonnenter

Motorvejsstøjen eksploderer: - Jeg ville hellere have en vindmølle i min baghave

Alarm 112

22-årig kaldte politiet for 'fucking svin': Det skulle han aldrig have gjort

Fredericia

Fantasien når nye højder: Fredericia skal da have sit eget Eiffeltårn

Avisen Danmark ved Ukraines grænse til Moldova: Her splitter spørgsmålet om Rusland

Fredericia

Fredericia lider stort tab af turister: Nu skal Businessman Brown og Familien Fjeld vindes tilbage

Fredericia For abonnenter

Far krævede millionerstatning efter overfald, men fik 2900 kroner: Datters sidste håb om retfærdighed forsvandt

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Erhverv

Klagenævn underkender Fredericia Kommune trods klager fra naboer: Landmand skal ikke undersøge gyllelugt

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Udlændinge forsøgte at begå indbrud: Blev stoppet af hundepatrulje

Navne For abonnenter

Løbe- og madglad byrådspolitikers bedste råd: Vær modig og nysgerrig

Kultur

Hans blev kaldt for nazi-unge: - Det gør ondt på en lille dreng

Annonce