Annonce
Erhverv

Bryggens ejer har nedsat corona-taskforce

Centermanager i Bryggen, Claus Brændgaard, må ikke udtale sig om den aktuelle situation i det lokale shoppingcenter, hvor Kvickly nu kun må holde åbent. Arkivfoto: Torben Glyum
Steen & Strøm er blandt de udlejere, der rammes af regeringens nedlukning på grund af coronavirus. Andre storcentre giver lejere henstand.
Annonce

Vejle: Da statsministeren i aftes tog et sæt nye værktøjer i brug i kampen mod spredningen af coronavirus, ramte det alle butikker i landets shoppingcentre.

Den beslutning rammer midtbycentret Bryggens butikker, bortset fra Kvickly, som fortsat kan betjene kunderne.

Men resten af centrets butikker åbnede ikke onsdag morgen som sædvanligt.

Vejle Amts Folkeblad forsøgte allerede tirsdag aften at få en kommentar til situationen fra center manager Claus Brændgaard, der også er manager for Steen & Strøms center i Aarhus, Bruuns Galleri.

Men i denne helt særlige situation må de lokale folk ikke udtale sig. Claus Brændgaard fortæller, at centerselskabet har nedsat en central taskforce, der skal håndtere situationen omkring coronavirus. Det gælder også håndteringen af pressen, når det handler om spørgsmål om coronasituationen.

Vi overvåger situationen nøje, og hvis situationen udvikler sig, vil vi følge anbefalingerne fra lokale og nationale sundhedsmyndigheder.

Steen & Strøm, ejerselskab bag Bryggen

Annonce

Følger udviklingen

Avisen ville blandt andet gerne have svar på, om Steen & Strøm har mulighed for at hjælpe deres lejere i denne situation, med nedsat leje i en periode eller udskudt huslejebetaling. Om centerselskabet finder statsministerens beslutning om at lukke centre og ikke butikker generelt fair og i orden? Og om Bryggen kan udnytte situationen til at renovere, bygge om eller andet?

Men Steen & Strøm, der ejer tre danske centre, 10 norske og fem svenske centre, har ikke i første omgang besvaret avisens spørgsmål. Selskabet har i stedet sendt følgende meddelelse onsdag morgen:

"Vi i Steen & Strøm følger meget nøje med udviklingen med coronavirus i de lande, hvor vi opererer. Vi overvåger situationen nøje, og hvis situationen udvikler sig, vil vi følge anbefalingerne fra lokale og nationale sundhedsmyndigheder."

Og videre hedder det:

"Baseret på pressekonferencen med den danske statsminister har den danske regering besluttet at lukke shopping centre i Danmark på grund af coronavirus. Dette betyder, at Bryggen lukker den 18. marts kl. 10.00 indtil den 30. marts, kun dagligvarebutikker og apoteker har tilladelse til at holde åbent. Det betyder, at Kvickly fortsat vil være åben i Bryggen."

Annonce

Får hjælp i andre centre

I andre af landets ramte storcentre får lejerne hjælp.

Ifølge JydskeVestkysten har ejeren af Esbjerg Storcenter besluttet at give sine lejere henstand for huslejebetalingen i april, mens noget lignende kommer på tale i Kolding Storcenter, der ejes af selskabet DEAS.

Her forklarer afdelingsdirektør for centermanagement, Finn Sture Madsen, at hjælpen vil være tilpasset den individuelle lejer i Kolding Storcenter.

- Vi er meget større end Esbjerg Storcenter, men vi kigger på ting i de samme baner. Hos os vil det blive meget lejerspecifikt, hvad der kommer til at ske. Vi har dialoger på kædeniveau om, hvordan vi kan hjælpe dem, lige som vi også har dialog med de enkelte ejere. Vores tilgang kan man kalde en smule mere nuanceret i forhold til, at forskellige lejere har forskellige behov og forskellige ønsker, forklarede Finn Sture Madsen til JydskeVestkysten inden statsministerens udmelding tirsdag aften.

Tøjekspedient Simone Madsen,Vila, fulgte statsministerens pressemøde på iPad, mens gitrene rullede for sidste gang i lang tid. Foto: Flemming Larsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter badeulykke på Østerstrand: Badegæster siger ja tak til mere skiltning

Fredericia

Sikkerhed ved Østerstrand: Forbud mod hovedspring skærpes

Annonce