Annonce
Middelfart

Budget 2020: Skærpet tone i byrådssalen

Der var demonstranter i byrådssalen for at gøre opmærksom på en besparelse i budgettet. Foto: Jan Bonde
Såvel Venstre som Socialdemokraterne proklamerede, at de "vil holde øje" med hinanden i den kommende tid. Venstre for at sikre sig, at borgmesteren holder den politiske balance, når der skal arrangeres klimatopmøde. Socialdemokraterne for at se, om Venstre bryder de aftaler, de tidligere har stemt for eller skrevet under på.

Middelfart Byråd vedtog mandag aften budgettet for 2020 ved 2. behandlingen.

Det er et budget, som skiller sig ud ved at være indgået uden om Venstre og Enhedslisten, og dermed er forliget det smalleste i 10 år. Og det kunne mærkes på retorikken i salen, hvor såvel Venstre som Enhedslisten havde alternative budgetforslag med, som blev præsenteret - og stemt ned.

Kaj Johansen (S)

Et udsnit af byrådets mange socialdemokrater. Fra venstre Jens Backer Mogensen, Steen Dahlstrøm, Alex Gren og Ulla Sørensen. Yderst til højre ses Dansk Folkepartis Steffen Daugaard. Foto: Jan Bonde

- Vi er kede af, at Venstre ikke er med i forliget. Men når man møder op med ultimative krav, ikke respekterer tidligere budgetaftaler vedrørende skolestruktur, som Venstre selv har skrevet under på, og kommer med et alternativt bugetforslag, som ligger uden for den økonomiske politik, Venstre selv har været med til at vedtage, så udfordrer det troværdigheden som samarbejdspartner.

Regtize Tilma (V)

Venstres byrådsgruppe består af Kent Mosgaard, Bo Juhl Nielsen, Kim Lund, Karin Riishede, Kaj Piilgaard Nielsen og Regitze Tilma. Foto: Jan Bonde

- Vi kommer med et ændringsforslag til budgettet, hvor vi henter 10 millioner kroner fra anlægsbudgettet og lægger over på driften. Pengene vil vi blandt andet bruge på at få undersøgt, om man kan lave en institution i Staurby Skov til brugerne af Perronen, så de ikke skal flytte ud på Materialegården. Vi vil også sætte penge af til trafiksikkerhed og til forskønnelse af vores landsbyer. Og så vil vi ikke spare de 175.000 kroner på husene ved Rusmiddelcenteret. Vi vil tilføre fem millioner kroner ekstra til daginstitutionerne og fire millioner kroner til ældreområdet.

Kaj Piilgaard Nielsen (V)

Fungerende kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen og borgmester Johannes Lundsfryd (S) i samtale før mødets begyndelse. Foto: Jan Bonde

- Vi kommer til at holde øje med borgmesteren. Det er fint, at vi skal have et klimafolkemøde, men vi må sikre os, at det ikke kun er deltagere fra borgmesterens eget parti, der kommer til orde. Det kan være meget sjovt at høre på, men det er ikke godt for balancen.

Steen Dahlstrøm (S)

- Det er mit 34. budget, og jeg har aldrig oplevet Venstre på den her måde. Så vi vil også holde øje med jer for at se, om I er ordholdende, eller om I løber fra aftaler, I ellers har stemt for.

Mikkel Dragmose-Hansen (SF)

- Vi havde gerne sat skatten op for at bruge flere penge på velfærden. Men det er godt, at vi investerer i skolerne, og at vi kigger på rekrutteringen på ældreområdet.

Steffen Daugaard, DF

- Det er godt, at vi lytter til borgerne. De ældre i Middelfart Kommune skal have det godt, og her er det et godt skridt, at vi kigger på et nyt sundhedshus. Også vigtigt, at vi nedbringer gæld og får Strib Bibliotek gjort færdigt.

Morten Weiss-Pedersen (K)

- Det er fint med et klimatopmøde, men det er vigtigt, at der kommer noget ud af det. Det skal vi sørge for, at der gør. Og så er jeg glad for, at vi ikke ligger på top 20 i forhold til beskatning.

Anni Tyrrestrup (løsgænger)

- Flytningen af brugerne fra Perronen og til Materialegården er et rigtigt godt tiltag, som jeg glæder mig til at følge. Det er inklusion, og det er godt, at kommer igang med det.

Paw Nielsen (EL)

- Det er dejligt, at det folkelige oprør har en effekt. At forligspartierne mellem 1. og 2. behandlingen af budgettet har besluttet, at de ekstra penge til daginstitutionerne skal blive på området, også hvis der kommer penge fra regeringen, er et resultat af det oprør. Mere af det. Vores alternative forslag går ud på at tage tre millioner kroner fra Clay og tre millioner kroner fra Brobygning Middelfart og bruge pengene på velfærd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kolding Kommune vil dumpe 360.000 kubikmeter fjordbund ved Trelde Næs: Nej tak siger biolog, fiskere og nabokommune

Annonce