Annonce
Fredericia

Budget-forhandlinger: Enhedslisten har ekstra opbakning på Meldahls Rådhus

Baglandet sidder klar til at støtte Enhedslistens Cecilie Roed Schultz i forbindelse med budgetforhandlingerne. Fire medlemmer sidder klar til at komme med input: Fra venstre er det Helene Bornemann, Martine Johnsen, Rasmus Juhl Nielsen og Maria Sloth. Foto: Klaus Madsen
Enhedslisten har kun ét byrådsmedlem, men til fredagens budgetforhandlinger har Cecilie Roed Schultz fået forstærkning. Fire unge medlemmer sidder klar ved Meldahls Rådhus. Under pauser er de klar til at komme med input om, hvor meget Enhedslisten skal gå med til.

Fredericia: Byrådets partier har fredag afgørende forhandlinger om budgettet på Meldahls Rådhus.

Cecilie Roed Schultz er Enhedslistens eneste medlem af byrådet, men hun er ikke alene om forhandlingerne. Fire af hendes partikammerater sidder nemlig klar i et lokale i det gamle rådhus til at komme med input.

- Vi sidder her os fire, og så har vi også medlemmer klar over telefonen, hvis vi har brug for inputs, siger Maria Sloth.

- Man kan godt sige, vi er baglandet. Vi kommer fra Erritsø, Taulov og Korskærparken i dag, så vi kommer fra hele kommunen, siger Rasmus Juhl Nielsen, som er nyt medlem af Enhedslistens bestyrelse i Fredericia.

- Vi er her for at hjælpe Cecilie med at trække budgetforhandlingerne i den rigtige retning, så det ikke kun er hende, som er valgt ind i byrådet, som får lov til at bestemme. Alle medlemmer får mulighed for at sige, hvad de mener, fortsætter hun.

Annonce
Medlemmer fra Enhedslisten sidder fredag klar på Meldahls Rådhus til at bakke op i de forhandlinger, som byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz er i gang med. Her er det Rasmus Juhl Nielsen og Maria Sloth med sønnen Vilde på armen. Foto: Klaus Madsen

Alle trækker til højre

Helene Bornemann og Martine Johnsen sidder også klar til at hjælpe, og det er et ungt Enhedslisten-hold, der er på plads. Maria Sloth har desuden taget sin fem måneder gamle søn Vilde med på armen, så han trækker gennemsnitsalderen i lokalet ned. Desuden er mere erfarne partikræfter med via telefonen.

Maria Sloth har tidligere siddet i byrådet for Enhedslisten i Aarhus, inden hun i februar 2018 opgav sin plads og flyttede til Fredericia med familien.

- Jeg har selv prøvet at sidde på den anden side og forhandle. Det var en rigtig god hjælp. Man sidder jo og forhandler med alle de andre partier, som gerne vil rykke én til højre. Derfor et det godt at komme ud og tale med ligesindede, så man holder fast i sine egne værdier. Det er jeg nu også sikker på, at Cecilie gør, siger Maria Sloth.

Enhedslisten har stillet krav om, at besparelser på Ungdommens Hus, ukonkrete millionbesparelser på børn og unge, besparelser på STU og ungdomsvejledning skal droppes.

Ud over Enhedslisten har borgmester Jacob Bjerregaard (S) også indkaldt byrådets øvrige partier til forhandling i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Butikker kan ikke forsikre sig mod tyveri: Tabet skal dækkes af de lovlydige kunder eller ejeren selv

Annonce