Annonce
Fredericia

Budgetaftale på plads: Alle partier står bag for syvende gang

For syvende gang er borgmester Jacob Bjerregaard (S) lykkedes med at samle byrådets 21 medlemmer i enighed om et budget. Resultatet præsenteres senere fredag. Foto: Claus Fisker
Fredag eftermiddag præsenterer et enigt byråd resultatet af ugers forhandlinger om kommunens husholdningsbudget for det kommende år. Med borgmester Jacob Bjerregaard for bordenden er det lykkedes igen at få alle partierne med.
Annonce

Fredericia: Aftalerne er faldet på plads om næste års kommunale budget, og fredag eftermiddag er partierne klar til på et pressemøde at præsentere detaljerne. Pressemødet afvikles på Ullerup Bæk Skolen afdeling Skolesvinget.


Der er på forhånd lagt op til et velfærdsbudget, hvor partierne har ønsket at tilgodese både børn, ældre og handicappede.


Der er på forhånd lagt op til et velfærdsbudget, hvor partierne har ønsket at tilgodese både børn, ældre og handicappede. Fra samtlige partier har der været lagt an til at bruge ekstra penge på ekstra personale på både skoler, institutioner og plejehjem.

En ny skole i midtbyen har ifølge dagbladets oplysninger været et af de centrale punkter, som partierne har brugt tid til at drøfte. Enhedslisten har været opsat på at få et skolebyggeri med i budgettet, Socialdemokratiet har været positive, mens de borgerlige partiet har været mere skeptiske.

Uanset hvad har partierne været enige om, at kommunen står overfor en regning til renovering af skolerne generelt, og hvordan det kan passes ind i ønsket om en ny skole til et tre-cifret million beløb må afvente pressemødet senere fredag.

Når pressemødet afvikles netop i gymnastiksalen på skolen i Bredstrup-Pjedsted, kan det hænge sammen med, at man netop her har fået tildelt millioner til en nødvendig renovering og ombygning i 2021-budgettet. Byrådet besluttede i 2019, at der i 2021 skal bruges 23 mio. kroner og yderligere fem mio. kroner i 2022.

Annonce

Alle er tavse

Der er indtil videre vandtætte skotter om, hvordan det endelige budget skrues sammen. Hverken borgmester eller de øvrige partier har kommentarer til, hvordan budgettet ser ud. Alle afventer pressemødet kl. 16.

Men eftersom der er tale om et budget, alle kan bakke op om, kan det også forventes, at der er fundet en del midler til blandt andet ældreområdet, hvor et af ønskerne fra flere partier har været penge til flere aflastningspladser til ældre for at imødekomme presset på plejehjemspladser.

Partierne har også været enige om, at der nu skal sættes en analyse i gang i forhold til at kunne være klar med ekstra plejehjemspladser, når behovet ifølge befolkningsprognoserne topper i 2025.

Forhandlingerne er sket ud fra kommunens basisbudget, som har haft en serviceramme på 2,42 mia. kroner og en brutto anlægsramme på 184,5 mio. Kommunens kassebeholdning er på gennemsnitligt 373 mio. kroner.

Allerede før budgetlægningen har politikerne skullet afse penge til at afdrage på de lån, der er optaget i forbindelse med de ekstra-ordinære anlægsprojekter i 2020. Afdrag og renter på de godt 350 mio. kroner har byrådet besluttet at finansiere af kassebeholdningen.

Pressemødet bliver transmitteret på Fredericia Kommunes facebook-side. Der vil være tegnsprogstolk til stede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Annonce