Annonce
Middelfart

Ældre og børn kan se frem til flere hænder: Budgetaftale sætter millioner af til velfærden

Fredag blev budgetforliget for 2022 landet i Middelfart. De to store partier, Socialdemokratiet og Venstre, mener begge, at en pengeindsprøjtning i kernevelfærden sætter en god retning for kommunen. Foto: Peter Leth-Larsen
Alle partier pånær Tværpolitisk Anstændighed står bag budgetaftalen, hvor velfærdsområdet løftes med i alt 67 millioner kroner.

Nordvestfyn: Velfærden i Middelfart Kommune får et løft på i alt 67 millioner kroner i 2022.

Det står klart, efter at samtlige partier i byrådet i Middelfart pånær Paw Nielsen fra Tværpolitisk Anstændighed fredag eftermiddag landede en budgetaftale.

Det er flere år med tilflytning, et øget antal arbejdspladser og lav ledighed, der gør det muligt at give kernevelfærden en ekstra håndsrækning.

Annonce

Den helt store post er de 27,8 millioner kroner, der tilgår det specialiserede børne- og voksenområde, der har været ramt af underskud, forklarer borgmester Johannes Lundsfryd (S). Blandt andet som følge af flere og længere behandlinger inden for handicap- og psykiatri-området. Dertil sættes der fem millioner kroner af som en buffer til eventuelle uforudsete udgifter.

- Det er ikke, fordi jeg tror, at folk vil mærke den store ændring på området næste år. Men vi får lukket hullet, kan man sige, siger han.

Flere hænder

Mærkes, skal det dog gerne kunne på ældreområdet, der får yderligere 5,4 millioner kroner i 2022 til driften. Samtidig er der sat 3,4 millioner kroner af til en rekrutteringsindsats, da det som i resten af landet er en udfordring at finde tilstrækkelig uddannet arbejdskraft.

- Vi kan have alle mulige ambitioner på området, men hvis folkene ikke er der til at føre det ud i livet, bliver det svært. Så derfor har vi afsat penge til flere hænder ved både at understøtte rekruttering og fastholdelse, siger borgmester Johannes Lundsfryd (S).

Også de kommunale dagtilbud får med budgetforliget en hjælpende hånd. Foruden 2,8 millioner til det specialiserede område afsættes der en million kroner årligt til at sikre bedre normeringer i børnehaver og vuggestuer. Sammen med midler til minimumsnormeringer fra Finansloven og tidligere afsatte penge, løftes normeringerne med i alt 12,7 millioner kroner i forhold til budgettet i 2019.

Når vi tilfører ekstra 67 millioner giver det et indtryk af, at det ikke er en revolution. Men det er et skridt i den retning, vi gerne vil drive vores kommune.

Johannes Lundsfryd (S), borgmester

På skoleområdet sløjfes den foreslåede forøgelse af forældrebetalingen i sfo'erne, ligesom også Skrillingeskolen får lov at undgå den foreslåede besparelse på 750.000 kroner.

Overordnet for prioteringen af disse velfærdsområder siger Johannes Lundsfryd:

- Det skal kunne mærkes, men det er ingen revolution. Jeg håber, at der er rigtig mange, der vil mærke en lille forbedring. Men det er samlet set et budget på 2,4 milliarder. Når vi tilfører ekstra 67 millioner giver det et indtryk af, at det ikke er en revolution. Men det er et skridt i den retning, vi gerne vil drive vores kommune, siger han.

Annonce

Penge til sundhedscenter

På anlægsbudgettet finder man blandt andet 73,3 millioner over de kommende fire år til det nye Frivilligheds- og Sundhedscenter i den ejendom på P.V. Tuxens Vej, som kommunen købte tidligere på året. Samtidig er der også sat penge af til fortsættelsen af renoveringsplanen for folkeskolerne og den nye daginstitution Ny Hyllehøj.

Godt en million kroner årligt er også sat af til trafiksikkerhedsprojekter, ligesom der skal påbegyndes undersøgelser af den kommende omfartsvej øst om Strib.

Venstres borgmesterkandidat Regitze Tilma er overordnet også tilfreds med fredagens budgetforlig, som hun mener "kigger fremad, udvikler og sætter en retning". Her tænker hun særligt på løftet af velfærdsområderne.

- Der er en lang række ting, som handler om, at vi styrker kerneopgaven. Og det er noget, vi har haft fokus på i lang tid, og nu er der luft til, at vi også gør det, siger hun.

Regitze Tilma mener, at Venstre har sat sit aftryk på budgettet ved blandt andet at have sendt penge i de unges retning i form af puljer til aktiviteter for de unge og forsøg med en såkaldt kulturskole. Venstre havde dog gerne set, at man havde prioriteret at styrke samarbejdet med de unge selv.

- Vi havde gerne set, at man gik endnu mere ind og hørte, hvad de unge selv ville. I et ungeudvalg. Så vi ikke bare gættede os frem til det, siger hun.

- Det har man ikke ønsket at gøre i denne byrådssammensætning, men det vil være noget, vi arbejder videre med.

Derudover havde Venstre også ønsket sig, at der var sat mere end knap 1,1 millioner årligt af til at lave trafiksikkerhedstiltag, fortæller Venstres borgmesterkandidat.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Det bliver der råd til: Hyggelige plejehjem, cykelstier og ny børnehave

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

Frygteligt angrebsspil kostede: FHK halsede efter hele kampen og tabte til Ribe-Esbjerg

Alarm 112 For abonnenter

Jens Peter så cykelkammerater styrte i asfalten efter voldsomt uheld: - De troede, at de skulle dø

Navne

Leg i klasseværelset på maskinmesterskole bærer frugt: Hæder og en halv million kroner til lokal underviser

Fredericia

Borgmesterens svendestykke - Derfor er partierne glade for budgetaftalen

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Middelfart For abonnenter

Greve varsler planer om en solcellepark: Har indkaldt naboer til lukket møde

Fredericia For abonnenter

Ejer får grønt lys: Kystnær ejendom i Snoghøj kan blive til fire

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Fredericia For abonnenter

Den værste cykelsti trænger til ansigtsløft: Snart hopper håndtasken i cykelkurven ingen vegne

Fredericia For abonnenter

Livet hang i en tynd tråd som spæd - i dag stråler Regitze af livsmod

Livsstil

Kom til Fredericia for knap et år siden: Nu åbner Jan og Lars ny butik i et andet univers

Annonce