Annonce
Fredericia

Bülows Kaserne lagde førersæder til 24 timers race på banen i Le Mans - målet er at få et lokalt team på banen

Kåre Andersen har sat sig i førersædet i team B32 Racing Teams GT3'er. Med endnu en time til starten på årets Le Mans, så var der stadig plads til lidt snik-snak i baggrunden mellem Rasmus Borgquist, Mads Hedegaard og Mathias Henningsen. Foto: Michael Svenningsen
Fredericia E-sport lagde i weekenden rammer til årets Le Mans i sim-racing. Otte biler skulle i 24 timer køre den legendariske bane rundt styret fra pulte og skærme i Fredericia og i kamp mod internationale hold. Bestyrelsen for E-sport håber at kunne etablere et Fredericia-team.
Annonce

Fredericia: Farten nærmer sig 270 km i timen. Kåre Andersen trækker behændigt i det avancerede rat prydet med knapper og Ferrari-logo i midten. Koncentreret styrer han sin GT3'er ned af Le Mans' langside og ned mod første kurve.

Kampen om omgange er tæt på at blive sat i gang, men endnu er der plads til afslappet stemning bag Kåre og de andre kørere i førersæder rundt om i det mørklagte lokale på Bülows Kaserne.

Kåre Andersen har rundet de 270 km/t i Le Mans-løbet. Han kører i en GT3. Hvis han kører af banen eller rammer en af de øvrige kørere, så er konsekvenserne ikke så fatale som i den virkelige verden. Han kan han trække stikket og koble sig på igen, men det koster et tab af omgange og sekunder, som kan være umulige at hente. Foto: Michael Svenningsen

Flokken af spillere er ved at gøre klar til Sim-racing i årets udgave af Le Mans. Deltagerne kommer fra hele landet. Fire hold med i alt otte biler fordelt i tre klasser skal dyste med racerkørere fra resten af Europa.

- Vi er 43 biler i gang i fire klasser. De danske hold er kun repræsenteret i de tre - den hurtigste Hyper-Class har vi ikke nogle med i denne omgang, forklarer Kåre Andersen.

Annonce

Rat og pedaler frem for våben

Sim-racing er avanceret gaming, hvor våben og skydeteknik er udskiftet med rat, pedaler og køreegenskaber. Sporten tiltrækker typisk den lidt ældre gamer. Forklaringen kan være, at der skal findes adskillige tusinde kroner frem for at sikre sig det bedste udstyr.

- Det er ligesom i den rigtige verden. Materiellet betyder enorm meget, siger Kåre Andersen, som har et rat i hænderne, der koster på den gode side af 1000 euro.


Vi har rammerne klar, så vi skal bare have samlet et hold. Bestyrelsen er enige om, at vi gerne vil udvide vores aktiviteter med sim-racing, fordi det også kan tiltrække nogle aktive 25-40 års alderen.

Formand for Fredericia E-sport Peter Bech


Hans eget team har investeret omkring 20.000 i at være køreklare til konkurrencerne. Det er tredje gang, de deltager i det internationale 24-timers løb, og de føler sig parate.

Fredag blev der gennemført kvalifikationskørsler på banen, og lørdag kl. 13 gik starten.

- Den første omgang ligger vi bag en safety-car, før løbet bliver givet fri. Og så er det bare afsted, forklarer Kåre Andersen.

B32 Racing Team har bygget et mobilt rag, hvor de har samlet computere, skærme og har radiokontakt med køreren, der befinder sig i førersædet i et andet lokale. Rasmus Borgquist, Pelle Andersen og Kåre Andersen følger deres kører Mads Hedegaards præstation på banen. Foto: Michael Svenningsen

En kører kan klare knap en times kørsel ad gangen. Så skiftes der. Det er belastende at holde koncentrationen og sidde med rattet, der giver kontakt afregning, hvis man kører ud i rabatten eller slingrer.

- Det kan give et ordentligt rap over fingere, hvis man ikke passer på, konstaterer Rasmus Borgquist.

Mens en fra holdet kører, så holder de øvrige pause og følger med enten på storskærm eller i pit-området. Hver bil i løbet følges nøje af mandskabet med ansvar for at sikre, at bilerne ryger i pit til hjulskift og opfyldning.

- Vi har vejrkort fra Le Mans, der er kort, så vi kan følge både vores egen kører og de andre biler, fortæller Rasmus Borgquist.

Ud over skærme, mus og computere er der ladet godt op med chips, cigaretter og dåsesodavand. 24 timers race kræver energi, og der står også skåle med frugt ved sofagruppen i fællesrummet, hvor løbet bliver projekteret ind på den hvide væg.

Annonce

Klar til Fredericia-team

Peter Bech, formand for Fredericia E-sport, er i gang med at varme de sidste sponsornavne på B32-teamets trøjer. Han håber, at weekendens event kan være startskuddet til, at Fredericia får sit eget simracing-team.

- Vi har rammerne klar, så vi skal bare have samlet et hold. Bestyrelsen er enige om, at vi gerne vil udvide vores aktiviteter med simracing, fordi det også kan tiltrække nogle aktive 25-40 års alderen, siger Peter Bech, som blandt andet vil kontakte lokale bilforhandlere for at søge sponsoropbakning til initiativet.

Peter Bech er formand for Fredericia E-sport. Foto: Michael Svenningsen

Team B32 fra Middelfart har allerede etableret sig i egne lokaler, men bakker fuldt op om ønsket fra Fredericia.

- Det vil være fint med flere hold i lokalområdet, for det er fedt også at mødes i virkeligheden og ikke bare konkurrere via nettet, siger Kåre Andersen.

Peter Bech håber således også, at man i Fredericia kan trække på de erfaringer, som holdene fra weekendens race har gjort sig.

- Jeg håber, at der vil være noget hjælp at hente, når vi kommer i gang. Lige nu er vi ramt af de nye coronarestriktioner, så det må nok vente lidt. Arrangementet i weekenden kunne vi lige gennemføre i forhold til, at forsamlingsforbuddet på 10 først træder i kraft mandag, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Fredericia HK For abonnenter

FHK-formand: Jeg kan ikke genkende billedet af, at vi skulle være imod samarbejde

Annonce