Annonce
Fredericia

Burde Nørreport ikke være åben i ydertimerne?: Undrende Frank måtte løfte sin cykel igennem

En lokal 77-årig kunne ikke, som han ellers regnede med, slå smut på vejen fra Nørre Voldgade og ud mod 6. Julivej, gennem Nørreport. Selvom porten egentlig burde være mulig at passere i ydertimerne og i weekenden, var det langtfra en let cykeltur, Frank Stjernehøj endte ud på. Arkivfoto: Søren Gylling
Egentlig troede Frank Stjernehøj, at han uden problemer kunne smutte igennem Nørreport lørdag morgen. Det arbejdende folk på portens renoveringsprojekt var for længst gået hjem, så vejen burde være fri til gående og cyklister, men let kan man ikke kalde Franks cykeltur.

Fredericia: Efter klokken 16 på hverdage samt hver lørdag og søndag burde Nørreport være mulig at passere, hvis du enten er på cykel eller gåben, men det var langtfra tilfældet i lørdags, da 77-årige Frank Stjernehøj skulle passere porten.

- Det var totalt lukket af, og jeg måtte løfte min cykel over. Jeg kunne lige kante mig igennem, og det er ikke nemt med en elcykel, når jeg også er dårlig gående, fortæller han.

Klokken var kort efter syv lørdag morgen, da han tænkte, at han ved at slå et smut gennem Nørreport kunne gøre turen til Rema1000 på Egeskovvej kortere.

Annonce

- Det var ikke let at komme igennem som cyklist, og en rollator ville aldrig være kunnet komme igennem.

Hans undren over, hvorfor porten var spærret af, når al mandskab var gået hjem for at holde weekend, fik ham til at stille spørgsmålet til Fredericia Dagblads ”Byen spørger”.

Skilte forsvinder

Hvorfor er Nørreport spærret af lørdag og søndag for cyklister, når nu der ikke arbejdes på porten i disse dage? Svaret på det spørgsmål findes i kommunens ejendomsafdeling.

- Det er da rigtig træls for Frank, at han har haft den oplevelse. Det er ikke meningen, det skal være sådan. Det er meningen, at cyklister og gående skal kunne passere, når der ikke arbejdes på porten, lyder meldingen fra Jannick Østengaard, bygningskonstruktør ved Fredericia Kommune.


Det var totalt lukket af, og jeg måtte løfte min cykel over. Jeg kunne lige kante mig igennem, og det er ikke nemt med en elcykel, når jeg også er dårlig gående.

Frank Stjernehøj


Hvad der præcist er gået galt lørdag morgen, er svært at spå om. Det er dog et faktum, at afspærringerne og skiltene har haft hårde vilkår ved Nørreport siden 6. april, hvor renoveringsarbejdet for alvor gik i gang og spærrede for trafik. Det fortæller Jannick Østengaard.

- Der er blevet pillet så meget med afspærringen, og vi har mistet mange skilte. Meldingen er, at de ansvarlige har været ude en del ekstra gange for at sætte nye skilte op.

Annonce

Kigges på løsning

For Frank Stjernehøjs vedkommende blev turen retur fra Rema1000 lidt længere. Med cyklen pakket op med to tasker turde han ikke løbe an på, at han kunne snige sig igennem den snævre åbning ved Nørreport. Derfor tog han den mere sikre rute gennem Danmarks Port.

Jannick Østengaard oplyser, at der lige nu kigges på en permanent åbning for cyklister og gående i dagtimerne. Ifølge ham, er kommunen ”opmærksom på problemstillingen”, men at en sådan permanent åbning kræver, at malerne er færdige med deres arbejde.

Oplever du noget i trafikken, der giver anledning til kommunens opmærksomhed, kan medarbejderne træffes på hovednummeret inden for normal arbejdstid. Alternativt kan du med fordel benytte dig af app’en ”giv et praj”, hvor du kan ”praje” kommunen om fejl og mangler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce