Annonce
Vejle

Busserne kører gabende tomme rundt i Vejles gader - til gengæld holder de køreplanen

Tomheden er slående på Vejles ellers travle busterminal - her fredag morgen lige før klokken otte. Busserne holder klar, men der er ingen passagerer. Foto: Mette Mørk
Ifølge Sydtrafik opretholdes køreplanen, så længe myndighederne fastholder, at der skal køres.

Vejle: Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, og dørene lukker op og i op og i - men folkene på bussen siger ikke snakke, snakke snakke. Der er nemlig ikke nogen folk.

- Vi har ikke så meget at køre med - og med det mener jeg faktisk intet, lyder det fra assistent Mensur Hasanovic, der arbejder for busselskabet Umove i Vejle.

Enhver, der møder en by- eller regionalbus i disse dage, kan forvisse sig om, at Mensur Hasanovic ikke overdriver. Busserne er gabende tomme.

- Men vi fortsætter med at køre, indtil vi får anden besked fra Sydtrafik. Vi afventer, hvad de vil gøre, time for time, sagde Mensur Hasanovic mandag formiddag.

Vi har folk ude at tælle passagerer, så vi får et overblik over situationen.

Louise Christine Rasmussen, presseansvarlig i Sydtrafik, mandag formiddag

Annonce

Skolebusser kan aflyses

Hos det regionale busselskab Sydtrafik, der står for buskørslen i hele Syd- og Sønderjylland, venter man også - nemlig på udmeldingerne fra de centrale myndigheder:

- Foreløbig er beskeden, at vi skal opretholde den kollektive trafik. Og så længe der er så klare signaler, opretholder vi det nuværende niveau, sagde Louise Christine Rasmussen, der er presseansvarlig i Sydtrafik i formiddag.

Ifølge Louise Christine Rasmussen har kommunerne dog fået besked på at melde ind, hvis der er ruter, der kun betjener skoler:

- Her har vi givet mulighed for, at de ture kan afbestilles, siger den presseansvarlige.

Annonce

Nemt at holde køreplan

Hvad med busserne til lufthavnen i Billund, nu hvor flytrafikken er voldsomt indskrænket?

- De kører stadig. Der er jo også mange, der skal møde på Lego i Billund for at producere klodser, siger Louise Christine Rasmussen.

Mens busserne kører tomme, kan chaufførerne glæde sig over, at det for en gangs skyld er ualmindelig nemt at overholde køreplanerne. Der er god plads på vejene, og der skal jo ikke bruges tid på at samle passagerer op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sydjylland For abonnenter

Syddanmarks corona-general ånder lettet op: - Det er ikke gået så galt, som vi frygtede

Annonce