Annonce
Læserbrev

Butik er en 'øjebæ': Dette er overhovedet ikke fremmende for hotellet og ej heller for handelslivet i byen

To benzintanke og en Netto-butik som det første, vores gæster ser, når de ankommer til vores by, er langt under lavmål.


Læserbrev: Er der da virkelig ingen, der kan se, at Nettos placering er helt forkert?

Udsigten fra strandhotellet bliver da fuldstændig ødelagt. Hvordan skal hotellet tiltrække gæster med en udsigt til en Netto-butik med varegård og parkeringsplads, lige hvor de i dag har udsigt?

Netto er en øjebæ!

Noget helt andet er, at Netto ikke ligger sammen med andre butikker, så der er ingen fordele for andre butikker overhovedet. I alle andre byer ligger to-tre-fire butikker i samme område, så de kan komplementere hinanden. Men nej, ikke i Juelsminde.

Dette er overhovedet ikke fremmende for hotellet og ej heller for handelslivet i byen.

Jeg kan derfor også være dybt forundret over, at familien Brix fra Palsgaard har givet Netto plads på Færgeengen.

Palsgaard gør så mange fremragende ting for Juelsminde by, men i denne sag forstår jeg dem simpelthen ikke!

To benzintanke og en Netto-butik som det første, vores gæster ser, når de ankommer til vores by, er langt under lavmål.

Det må vi kunne gøre bedre.

Annonce
Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Folkeskoleelev: Jeg håber, politikerne tænker sig om en ekstra gang, før de ændrer så markant på folkeskolen igen

Læserbrev: Bladet Folkeskolen ligger af og til på bordet derhjemme, uden det har min store interesse, men artiklen "Fire år med skolereformen: Undervisningen er blevet mindre varieret" fik mig til at åbne det. I artiklen stod der, at eleverne efter reformen ikke er blevet dygtigere eller trives bedre, som faktisk var meningen med reformen. Det forarger mig, fordi jeg er 9. klasseelev i en folkeskoleklasse. Det betyder, at jeg har gået i skole både før og efter reformen. Reformen betød for mig ændringer i skoledagen i form af flere timer. Formålet var, at det faglige niveau og elevernes trivsel skulle løftes, og undervisningen skulle blive mere varieret. Når jeg så læser, at reformen ikke har gjort nogen forskel, bliver jeg vred. For det første viser det sig i artiklen, at 55 pct. af lærerne før reformen varierede deres undervisningsformer dagligt. Fire år efter svarer lærerne, at de kun varierer deres undervisningsformer med 47 pct. Tallene undrer mig faktisk ikke. Det er indlysende, at lærerne bliver mere pressede, fordi der er flere undervisningstimer, de skal forberede sig til, og så kan alle timer ikke blive lige varierede. At lærerne får mindre forberedelsestid må gøre, at de ikke kan rette opgaver og give feedback lige så hurtigt som tidligere. Måske har det også andre konsekvenser, f.eks. for deres arbejdsmiljø. For det andet viser undersøgelsen, at 83 pct. af udskolingseleverne svarer, at skoledagen er "lidt for lang" eller "alt for lang". Hvis jeg var blevet spurgt, ville jeg også have svaret, at skoledagen er alt for lang, når man har 33 timer om ugen, og så er vi endda gået to lektioner ned i år. I min dagligdag oplever jeg, at jeg og mine klassekammerater er blevet mindre motiverede til at gå i skole. Allerede til middag er gejsten røget ud af de fleste. Og i 7. lektion er der slet ikke mere energi. Det ses også på lærerne. Deres motivation daler henad dagen. Jeg husker fredag sidste år, hvor vi havde lektiecafe i sidste time, hvor man slet ikke havde mere energi at gøre med, og vi endte med at hyggesnakke eller spille computer. Lærerne forstod det godt, for de havde heller ikke mere energi. For det tredje ligger det i ideen om folkeskolen, at den skal være en skole alle, et samlingspunkt for et fællesskab, hvor alle kan lære og blive dygtige. Det udfordrer fællesskabets hus, hvis lærerne bliver så pressede, at de ikke har tid og overskud til at tage sig af de elever, der har det svært, og samtidig skal udfordre de dygtige. Så når jeg læser, at reformen skulle gøre os elever fagligt dygtige og gladere for at gå i skole, er det vildt, at fem rapporter nærmest ikke viser noget, der er gået, som politikerne havde ønsket. Jeg håber, politikerne tænker sig om en ekstra gang, før de ændrer så markant på folkeskolen igen. (Forkortet, red.)

Fredericia

Druknet hjorts hoved blev kogt og renset: Imponerende opsats klar til at pynte

Fredericia For abonnenter

Borgmesteren og redaktøren byttede roller: Fortællinger fra Venstres landsmøde og erfaringer fra Christiansborg

Annonce