Annonce
Kolding

Butik melder fra til black friday: - Hvis jeg kunne vælge selv, så fandtes det slet ikke

Brødrene Harresø er indehavere af butikken Harresøe. Foto: Ludvig Dittmann
Tøjbutikken Harresøe har meldt fra til tilbudsfesten black friday den 29. november. Det gør den for at bevare respekt for de kunder, der handler i butikken resten af året.
Annonce

Kolding: Black friday er efterhånden blevet en fast tradition i den danske detailhandel, men flere butikker har fået et had- og kærlighedsforhold til årets største omsætningsdag, der påvirker salget resten af året.

Hos tøjbutikken Harresøe på Helligkorsgade har man de seneste fire år taget en beslutning om at boykotte black friday den 29. november.

- Hvis jeg kunne vælge selv, så vil jeg gerne, at black friday slet ikke fandtes, siger indehaver af butikken Harresøe, Søren Harresø.

Butikken laver ingen ekstraordinære tilbud på dagen, og den behandler generelt dagen som alle andre. Det handler om at bevare respekt for deres faste kunder, der køber varer året rundt.

- Vi vil kunne se vores kunder i øjnene bagefter. Vi lever af vores faste kunder, som køber hos os i september og oktober, så vi synes ikke, det er fair, at bare fordi der kommer en eller anden dille indover, at de så skal kunne få rabat den ene dag, siger Søren Harresø.

Den holdning deler flere af Harresøes leverandører. De vil ikke gå med til at sætte priserne på deres højkvalitets mærkevare ned. Flere af leverandørerne har derfor meldt ud til Harresøe, at de ikke må sætte priserne på deres vare ned på black friday.

- Vi arbejder med en type af brands, som ligger oppe på et bestemt prisniveau. Det handler om at bevare profilen på produkterne, forklarer Søren Harresø.

Vi vil kunne se vores kunder i øjnene bagefter. Vi lever af vores faste kunder, som køber hos os i september og oktober, så vi synes ikke, det er fair, at bare fordi der kommer en eller anden dille indover, at de så skal kunne få rabat den ene dag.

Søren Harresø, medindehaver af butikken Harresøe.

Annonce

Det koster penge

Butikken erkender, at beslutningen har medført konsekvenser på bundlinjen.

- Det går helt sikkert ud over omsætningen på dagen. Vores black friday er mere eller mindre ligesom alle andre dage – måske lidt bedre, siger Søren Harresø.

Flere butikker i både Kolding i resten af landet oplever, at deres kunder ikke handler i butikken i perioden op til black friday, fordi de venter på det rigtige tilbud. Ligeledes møder nogle butikker også et dyk i omsætningen efter black friday, fordi nogle af deres kunder køber samtlige julegaver på dagen. Ifølge Sørren Harresø har Harresøe ikke det problem.

- Jeg føler ikke, vi bliver ramt på samme måde som andre, netop fordi vi ikke er med på black friday. Vores kunder tør godt handle hos os i ugerne op til, så vi er meget mere stabile i vores omsætning, fortæller han.

Annonce

Godt taget imod

Butiksindehaveren supplerer med, at beslutningen om at boykotte black friday generelt er blev taget godt imod af butikkens faste kunder.

- Kunderne siger hver eneste gang, at de synes, det er god stil. Jeg tror, de er bevidste om, at hvis vi skal ligge her og sælge på den lange bane, så kan vi ikke leve af at lave tilbud på den måde, siger han.

Han er til gengæld godt klar over, at der er nogle kunder - dem der leder efter de billigste vare - som butikken går glip af. Dem er han villig til at ofre til fordel for at bevare forholdet til butikkens faste kunder.

Hos Harresøe ser de frem til en helt almindelig fredag den 29. november - uden sindsyge tilbud og menneskestrøm.

- Vi skal hygge os, og så vi skal tage godt imod gæsterne. Det bliver en fredag lidt over det sædvanlige, men vi bliver absolut ikke løbet ned, siger Søren Harresø.

Flere butikker oplever et fald i omsætninge på grund af black friday. Det problem har Harresøe ikke. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce