Annonce
Erhverv

Butikkerne kæmper: En lukker kunder ind enkeltvis - en anden leverer børnetøj som takeaway

Der er ikke mange kunder i Gothersgade onsdag eftermiddag. Byens butikker melder om nogle meget stille dage. Foto: Dorte Brandsen
Fredericia Shopping fik natten til onsdag trykt klistermærker til byens butikker, som beder kunderne om at holde afstand - og det er kunderne gode til, er meldingen.
Annonce

Fredericia: Det er kun få fredericianere, der onsdag eftermiddag bevæger sig rundt i gågaderne i midtbyen. Statsminister Mette Frederiksens melding onsdag aften om at lukke blandt andre frisører og holde god afstand i butikkerne, efterfulgt af Dronning Margrethes opfordring til danskerne om at blive hjemme, er tilsyneladende slået igennem.

Flere butikker holder lukket, mens de resterende holder dørene åbne for de få kunder, der finder vej.

Allerede tirsdag aften fik Fredericia Shopping sat gang i produktionen af røde klistermærker, hvor der står "Venligst hold afstand", som medlemsbutikkerne onsdag kunne hente og sætte op i butikkerne, hvilket mange tog imod.

En gåtur gennem byens gader viser, at mange butikker stadig holder åbent og meget gerne tager imod kunder - nogle med restriktioner, alle med opfordringer om at holde afstand og afspritte hænder.

Uso

Susanne og Erling Nørregaard holder fortsat åbent men overvejer at lukke butikken midlertidigt. Foto: Dorte Brandsen

Indehaverne af Uso Susanne og Erling Nørregaard følger situationen tæt men holder fortsat åben - også selvom der ikke kommer mange kunder. Her er forårsmånederne normalt meget travle, men det nåede knapt at komme i gang, før coronakrisen holdt kunderne hjemme.

- Pt. holder vi åbent, men følger det hele tæt. Det er ikke lige tøj, folk tænker på nu. Hvis folk ikke kommer, kan det være, vi holder midlertidigt lukket, fortæller Susanne Nørregaard.

Usos outletbutik i Vendersgade er lukket før planlagt, men parret forventer, den åbner igen, når coronakrisen er ovre, for den var en succes. Men lige nu handler det om at holde nøje øje med udviklingen, mener indehaverne.

- Vi har sendt vores medarbejdere hjem på lønkompensationsordningen og overvejer at sende os selv hjem, siger Erling Nørregaard.

Amoc

Lone Ahrentoft har netop lanceret et takeaway koncept for børnetøj, så kunderne stadig kan få nyt tøj til de yngste i familien - selvom de måske ikke har lyst til/kan komme ud at handle. Foto: Dorte Brandsen

I børnetøjsbutikken Amoc har indehaver Lone Ahrentoft søsat et nyt koncept - stærkt inspireret af caféer og restauranter. Tirsdag aften lancerede hun takeaway for børnetøj.

- Jeg havde set et opslag på Facebook om en gruppe med de spisesteder, der leverer takeaway. Der lavede jeg et opslag om, at vi også kan levere børnetøj i pakker enten til afhentning i butikken eller leveret til døren. I dag har jeg fået fem bestillinger og masser af dialog med kunder, som spørger efter eksempelvis billeder af tøj, fortæller hun.

Hun håber, det kan blive en succes, for som hun siger, så har børn jo fortsat fødselsdage og kan derfor bruge noget nyt tøj.

Amoc havde i forvejen taget en række foranstaltninger og tager eksempelvis ikke imod kontanter, mens Lone Ahrentoft synes også, kunderne er gode til at holde respektfuld afstand. Hun forventer fortsat at holde butikken åben.

Yousee

I Yousee lukkede de onsdag kun en kunde ind ad gangen, oplyste butikschef Kim Andersen. Foto: Dorte Brandsen

Hos Yousee har kæden besluttet, at kunderne kun bliver lukket ind én ad gangen. Derfor var der sat skilte op i vinduet onsdag, mens kunderne i døren blev spurgt om deres ærinde.

- Det, der kan klares i telefonen, bliver de bedt om at tage hjem og klare per telefon. Vi har haft 15 kunder inde i dag, og det er langt færre, end vi plejer. Vi oplever, at flere nu har forståelse for at holde afstand, fortæller butikschef Kim Andersen.

Yousee i Fredericia holder fortsat åbent.

- Vores butikker i centrene er lukket, og vi holder øje med, hvad der sker, siger han.

Bison Lædervarer

I Bison Lædervarer har der været meget stille den sidste uge, fortæller medarbejder Pia Brandt. Foto: Dorte Brandsen

- Her er meget stille. Siden i torsdags har vi maksimalt været oppe på seks kunder dagligt, fortæller ansat i Bison Lædervarer Pia Brandt.

Derfor er da heller ikke noget problem at holde afstand i butikken, men Pia Brandt fortæller, det kan være svært, når kunder eksempelvis skal prøve skoletasker og have indstillet tasken.

Om butikken fortsat vil holde åbent, ved hun ikke.

- I februar havde vi ikke synderlig travlt på grund af vejret, og så kom det her. Hvis regeringen går ind og siger, vi skal lukke, gør vi det selvfølgelig, men ellers ved vi ikke, hvordan vi er stillet i forhold til kompensation, siger hun.

Nyt Syn

Nyt Syn er en af de butikker, som onsdag tog imod Shopping Fredericias tilbud om klistermærker om at holde afstand. Foto: Dorte Brandsen

Nyt Syn er en af de mange butikker, som har taget imod Fredericia Shoppings klistermærker om at holde afstand. Det oplever indehaver Jørgen Spetzler da også, at kunderne er gode til.

Han forventer, flere af byens butikker fremover vil ændre åbningstiderne.

- Man skal nok forvente, nogle butikker vil have ændrede åbningstider. Vi er selv meget i kontakt med vores kunder på sms og mail, så for os er det let at sende mail ud om ændrede åbningstider. Vi vil formentlig ændre dem på et tidspunkt. Tingene taget i betragtning er coronakrisen en situation, vi ikke kan lave om på, siger Jørgen Spetzler.

Lukkede butikker

En række butikker har allerede besluttet at holde lukket - blandt andre Skoringen. Foto: Dorte Brandsen

En række butikker og banker har allerede taget konsekvensen af coronakrisen og holder lukket.

Det gælder blandt andre Skoringen og Danske Bank, mens Jutlander Bank pt. holder åben, men dog kun hvis man ringer først for at komme ind.

Desuden er blandt andre kædebutikkerne Søstrene Grene, Havanna Shoes, H&M og Flying Tiger lukket fra onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce