Annonce
Fredericia

Butiksdrivende glæder sig over millioner til handelsliv - men tvivler på effekten her og nu

Helle Høyer og Lise Møller, der sammen ejer Kop og Kande, har kun godt at sige om de politiske initiativer, der skal hjælpe byens butikker. De sætter dog spørgsmålstegn ved, om der kan laves tiltag, som med det samme kan vende butikkernes krisetid. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
-Jeg kan da kun være glad og have armene over hovedet, siger medejer af Kop og Kande Lise Møller, efter byrådet har vedtaget en række initiativer, der skal hjælpe midtbyens butikker og restauranter gennem en svær tid med færre kunder.

Fredericia: Byrådets vedtagelse af en hjælpepakke til midtbyen udløser ikke uventet glæde hos en række af byens butikker.

- Jeg kan da kun være glad og have armene over hovedet. Det er bare en svær tid for alle, og vi skal bare videre på bedste vis. Det er dejligt at mærke, der er nogle, som skubber en i den rigtige retning, og at man har dem i ryggen, siger Lise Møller, der er medejer af Kop og Kande i Midtpunktet.

Hjælpepakken indeholder en række tiltag, der skal sikre, at detailbutikker og restaurationer kommer bedst muligt gennem den nuværende krise. Målet er, at holde hånden under de erhvervsdrivende, så byens handelsliv fortsat er attraktivt, når coronapandemien er fortid.

Lise Møller mener, det er afgørende, at arrangementer som Sommerrock og julehandlen fortsat bliver understøttet. Netop til juletid kommer de handlende til at kunne se byrådets investeringer i gadebilledet. I alt to millioner kroner skal blandt andet sikre mere julebelysning, og der etableres flere juleboder og et julemarked i midtbyen eller ved Kanalbyen.

- Jeg synes også, det er en rigtig god ide med de gavekort, der bliver sat i omløb. Det er en fantastisk gave, siger den anden medejer af Kop og Kande, Helle Høyer, med henvisning til T.Hansen og Monjasa A/S, som hver har doneret 100.000 kroner til gavekort og rabatkuponer.

Det er ikke kun lige nu, det er svært at drive butik i byerne. Det snakkede man jo også om inden corona, men det har da bestemt ikke gjort det nemmere.

Pia Brandt, Bison Lædervarer

Annonce

Mange butikker lider

De to indehavere tror dog ikke, tiltagene kommer til at gøre en forskel på kort sigt.

- Det tror jeg desværre ikke. Jeg tror, det er på den lange bane, det kan hjælpe. Man er nødt til at skulle gennem den her coronatid og 2020 bedst muligt, inden vi skal skal give den gas næste år.

- Men vi tager imod alt med kyshånd. Vi har brug for det, for vi bløder jo alle sammen, siger Helle Høyer.

Hos Bison Lædervarer står Pia Brandt bag disken. Hun har grundet skolelukning og manglende rejseaktivitet især oplevet et markant dyk i salget af skoletasker og kufferter. Derfor hilser hun også de nye ideér og midler velkommen.

- Det er selvfølgelig ikke alle, der lider under det her, men jeg tænker da, at langt størstedelen gør, så det kan jeg kun synes er en god ide, siger Pia Brandt.

Er det noget, der hjælper dig lige nu og her?

- Nej, det gør det ikke. Det skal være noget, der går stærkt, hvis det skal hjælpe med det samme, siger Pia Brandt.

Annonce

Kamp om kunderne

Pia Brandt erkender, at det er svært at finde akutte løsninger, som kan afbøde virkningerne af coronasmittens medfølgende konsekvenser.

- Det er ikke kun lige nu, det er svært at drive butik i byerne. Det snakkede man jo også om inden corona, men det har da bestemt ikke gjort det nemmere.

Heller ikke Henriette Sejersen fra Din Tøjmand Sejersen har den gyldne opskrift på, hvordan den særlige situation skal takles. Hun mener dog, det er vigtigt, at byen står sammen og er samtidig glad for, at der bliver gjort noget.

- Det er fedt, at der bliver ageret, og at der sker noget for bymidten. Det er samme situation i andre byer, og vi skal jo kæmpe om de kunder, der er. Hvis der foregår noget, om det så er gavekort eller en aktivitet, så styrker det uden tvivl os alle sammen, mener hun.

Udover gavekort og juleaktiviteter planlægger byrådet at bruge ekstra penge til en forskønnelse af midtbyen med øget beplantning og renovering.

Henriette Sejersen fra Din Tøjmand Sejersen i Vendergade oplever en fin opbakning fra kunderne, der har forståelse for, at butikkerne står i en ekstraordinær situation. Hun mener, det er vigtigt, at byen og butikkerne står sammen. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen

Pia Brandt (tv.) fra Bison Lædervarer i Gothersgade glæder sig ligesom de øvrige butikker over politikernes beslutning om at afsætte ekstra midler til byudvikling. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce