Annonce
Trekantområdet

Byer står sammen om stort idrætsforslag

I januar mødte 200 borgere frem i den gamle hal, for at høre mere om de planer, som en lokal projektgruppe havde fundet frem til sammen med et arkitektfirma og Vejle Kommune. Men endnu er der ikke sket mere med planerne. Arkivfoto
Lokal projektgruppe, borgere, foreninger og lokalråd er enige. De ønsker det projekt, som man i første omgang havde lagt op til angående idrætsanlægget i Gauerslund. Begrundelsen er, at det vil løse kapacitetsefterslæbet og være fremtidssikret i forhold til fortsat udstykning i området
Annonce

Gauerslund: Idrætsfaciliteterne i Gauerslund skal opdateres, hvilket alle er enige om, og i 7080-området står de skulder ved skulder omkring det projekt, som man i første omgang lagde op til.

- Før sommerferien holdt vi et stormøde for alle interessenter, foreninger og lokalråd, og der er bred enighed her i 7080. Vi har besluttet, at vi ikke kan se os i den tilbygningsløsning, som Vejle Kommune foreslog i forsommeren. Derfor har vi i fællesskab skrevet et brev til politikerne og forvaltningen, hvor vi fortæller, at vi ønsker en løsning, der sikrer fremtiden. Det mener vi ikke, at tilbygningsløsningen gør, siger Mette Platz, der er med i Den Lokale Projektgruppe (LPG).

Den gruppe har sammen med Vejle Kommune og arkitektfirmaet Move gennem det meste af 2018 arbejdet på at lave et projektforslag, men det forslag blev i maj skudt ned af kulturudvalgsformanden, Dan Arnløv (K), der mener, at projektet er så omfattende, at det politisk ikke vil kunne lade sig gøre at skaffe flertal for den løsning.

Kultur- og fritidsforvaltningen foreslog derfor i stedet et projekt, hvor der bygges til den nuværende hal.

Forslag kom i modvind

I januar meldte en lokal projektgruppe klar til at fortælle om et forslag, som gruppen var kommet frem til med hensyn til nyt idrætsanlæg i Gauerslund. Det var sket i samarbejde med embedsfolk fra Vejle Kommunen samt et arkitektfirma.

Gruppens forslag lyder på, at man flytter anlæggets centrum, og bygger to nye haller et andet sted i området. Der kan der ligeledes laves mødelokaler, café, med videre. Desuden tænkes i nye muligheder udendørs, deriblandt diverse aktivitetsmuligheder, torv og nye og flere parkeringsmuligheder.

Men forslaget mødte efterfølgende politisk modvind, for politikerne frygter, at det vil blive for dyr en løsning. Derfor er der blevet foreslået, at der istedet for nybyggeri sker en udvidelse af den nuværende hal/café.

Projektgruppens forslag lagde i første omgang op til, at det vil koste 93 millioner, som skulle findes over mange år. Siden er beløbet ændret markant nedad, men hvor det præcist ender, regnes der stadig på.

Annonce

Dialog og process

- Vi mener dog, at det ikke vil sikre fremtiden. Det vil ikke engang løfte det nok op fra det kapacitetefterslæb, der er nu. Det vil blive nogle lappeløsninger, og det er ikke det, der er behov for her i området. Ingen, heller ikke politikerne, er jo i tvivl om, at 7080-området har det største kapacitetsbehov af alle steder i kommunen. Uden sammenligning. Vi er 4680 borgere per hal, og det er to til tre gange så mange, som det er andre steder, siger Mette Platz.

Den Lokale Projektgruppe har derfor fået et mandat fra alle interessenterne i området. Det lyder på, at i 7080-området ønsker man den løsning, der hedder, at der bygges nye haller et andet sted i idrætsområdet, mens den nuværende hal bibeholdes, og fortsat vil blive benyttet fuldt ud.

- Det projekt, som vi fik lavet, er et gennemarbejdet projekt, der inkluderede hele baglandet. Og det fortsætter vi med at bakke op om. Gauerslundområdet er i voldsom vækst. Det har området været i mange år, og det fortsætter i mange år. Så det gøres rigtigt fra start, og det mener vi ikke en tilbygning er. Vi er lige nu i dialog med forvaltningen og politikerne, så processen er i gang, siger hun.

Men I kan vel ende med at blive skuffede?

- Det kan vi. Og det kan tusindvis af borgere i området. Nu må vi se. Vi forsøger at nå ud til så mange politikere, som muligt, og fortælle om vores sag. Vi fortæller dem om det kæmpemæssige sammenhold, vi har, og at der her i området er fuld opbakning til den løsning, vi i projektgruppen fandt frem til. Vi er ikke i tvivl om, at det er den løsning, som er mest klar til at møde fremtiden, siger Mette Platz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce