Annonce
Kolding

Byggematador sparker 200.000 kr. ind i gældsplaget fodboldklub

Byggematador Pierre Legarth donerer 200.000 kroner til Kolding Boldklub. - Vi er baseret i Kolding. Det er her, vi tjener en del af vores penge, og så vil vi gerne betale noget tilbage til lokalsamfundet, siger Pierre Legarth. Arkivfoto: Søren Gylling
Koldings byggematador, Pierre Legarth, donerer 200.000 kroner til Kolding Boldklub for at skabe ro i klubben, der slæber rundt på en gammel momsgæld.
Annonce

Kolding: Oplevelserne fra grønsværen som lilleputter i Vamdrup IF tæller blandt de gode barndomsminder hos byggematador Pierre Legarth.

Samme oplevelse skal ungerne i Kolding Boldklub ikke gå glip af, lyder det fra Pierre Legarth, der har givet klubben 200.000 kroner til at afvikle en momsgæld, der blev opbygget fra 2010 til 2013.

- Jeg synes, at vi skylder de unge mennesker, at de har en klub, hvor de kan spille. Når jeg tænker tilbage på mine drengeår, så er nogle af de bedste minder det fællesskab, jeg oplevede, når vi løb ind på en nyslået græsbane med et nummer på ryggen. Det var stort. Det er ligesom at kysse konen. Du kan ikke få nok. Det er nogle af de store oplevelser fra min drengeår, siger Pierre Legarth, der selv har rettet henvendelse til KB.

Momssag

  • I starten af april fik Kolding Boldklub den samlede regning på den gamle momssag. Dengang lød regning på 710.000 kroner efter afgørelsen i Landsskatteretten. I maj lykkedes det boldklubben at forhandle beløbet ned til 400.000 kroner, lød det fra formanden i KB, Carsten Grubach, der samtidig kunne fortælle, at en anonym donor kom den kriseramte foreningen til undsætning med en donation på 400.000 kroner.
  • Det viste sig efterfølgende, at det var Kolding Kommune, der kom med redningskransen inden konkursen truede i horisonten. Formanden var dog lidt hurtig på aftrækkeren, for da sagen blev behandlet i fritids- og idrætsudvalget, var der kun flertal for at give klubben 200.000 fra udvalgets kasse. Lidt over en uge efter sagen blev behandlet politisk har klubben fået en fremstrakt hånd fra Pierre Legarth på 200.000 kroner.
Annonce

Lidt tilbagebetaling

En truende konkurs for Kolding Boldklub blev afværget, da Kolding Kommune i sidste uge stillede 200.000 kroner i udsigt, og nu smider Pierre Legarth via sit selskab Pierre Ejendomme 200.000 kroner i klubkassen, så momsgælden på 400.000 kroner fordufter.

- Vi er baseret i Kolding. Det er her, vi tjener en del af vores penge, og så vil vi gerne betale noget tilbage til lokalsamfundet. Det er det grundlæggende. Vi vil gerne støtte breddeidrætten, og samtidig har jeg et godt øje til fodbold, og KB er en institution i Kolding siden 1919, siger Pierre Legarth.

Byggematadoren og erhvervsmanden blev mange millionær, da han over 30 år opbyggede kæden Pierre.dk Autolakering, som han i 2016 solgte til et tysk selskab. Samtidig har han opbygget en større ejendomsportefølje, han bygger udlejningsboliger og står også bag typehusfirmaet Lasse Larsen Huse.

Nu bruger han en del af fortjenesten til at sikre, at der fortsat kan tackles igennem hos KB, der i år kan fejre 100-års jubilæum.

- Det er mega demotiverende at have en konkurstrussel hængende over hovedet for alle de ildsjæle, der er med til at skabe rammerne. Dem skal vi støtte, siger Pierre Legarth.

Annonce

Kontingent holdes i ro

Hvad er dit forhold til KB?

- Jeg har ikke noget, men jeg kender en masse mennesker, både drenge og piger, mænd og kvinder, der spiller i KB. Det er en institution i Kolding, og jeg vil gerne være med til, at KB får orden i "penalhuset".

Det er klubben, der har jokket i spinaten for år tilbage. Hvad tænker du om det?

- Alt det kender jeg ikke noget til. Jeg kontaktede formanden for at høre, om jeg kunne hjælpe og skabe ro.

Skulle de ikke selv skrabe nogle penge sammen og måske hæve kontingentet?

- I forhold til kontingentet så har det været en betingelse for mig, at det holdes i ro. Det er udgangspunktet. Den nemme løsning var bare at hæve kontingentet. Det kunne få flere til at fravælge fodbold. Det må ikke ske. Og jeg helt sikker på, at klubben har været opsøgende i forhold til at skaffe penge. Det ved jeg, at de har.

Formanden for KB, Carsten Grubach, er naturligvis glad for Pierre Legarths bidrag. I en pressemeddelelse fra klubben lyder det:

"Det er i modgang, man skal kende sine venner og fjender. Og Kolding Boldklub har heldigvis rigtig mange venner. En af dem er Pierre Legarth, der via sit firma Pierre Ejendomme vil belønne KB for det store arbejde, der gøres i klubben. Pierre har besluttet at betale de 200.000 kroner, KB mangler for at blive gældfri, og at det er vi ham meget, meget taknemlig for. Pierre er en markant lokal bygherre, der på fornem vis går i den gamle byggematador Peter Nielsens fodspor, lyder det i pressemeddelelsen.

- Jeg synes, at vi skylder de unge mennesker, at de har en klub, hvor de kan spille. Når jeg tænker tilbage på mine drengeår, så er nogle af de bedste minder det fællesskab, jeg oplevede, når vi løb ind på en nyslået græsbane med et nummer på ryggen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

EU spiller hasard med de unges fremtid

Annonce