Annonce
Børkop

Byråd fremskynder byggeplaner: Ældre får nyt plejecenter et år tidligere end ventet

I vinter var seniorudvalget på tur for at se, hvor et nyt plejecenter kunne ligge. Et enigt udvalg endte med at pege på markerne mellem Brejning og Gauerslund. Arkivfoto: Jørgen Flindt

Byrådsflertal besluttede at fremskynde byggeplaner til 2023 trods modstand fra udvalgsformand.

Børkop: De ældre i Børkop-området skal ikke vente til 2024 på at få et nyt plejecentret.

Det 79 pladser store center skal efter planen afløse de to nuværende centre i Børkop-området - Atriumhaven og Smidstrupparken. Politikerne er blevet enige om en placering tæt på Gaurslund Kirke - men det præcise tidspunkt for færdiggørelsen var der ikke enighed om i seniorudvalget

Nu har et flertal i byrådet skåret igennem. Et forslag fra socialdemokraten Dan Skjerning blev vedtaget på onsdagens møde. Det betyder, at det nye center skal stå klar i starten af 2023.

Annonce

Enighed om placering

Mens politikerne har haft svært ved at blive enige om, hvornår et nyt plejecenter i Børkopområdet skal stå færdigt, lykkedes det at blive enige om placeringen.Centret skal ligge på markerne mellem Brejning og Gauerslund Kirke. Inden havde i alt seks placeringer været i spil, men da plusser og minusser var gjort op, var der enighed i seniorudvalget.

I dag er der to plejecentre i området - Atriumhaven i Brejning og Smidstrupparken i Smidstrup.

Endnu er der ingen konkrete planer for det nye center - men det står klart, at det får 79 pladser og skal huse en demensafdeling.

Socialdemokraten Dan Skjerning (t.h.) fik opbakning til sit forslag om at fremrykke byggeriet - blandt andet fra sin konservative navnebror Dan Arnløv. Arkivfoto: Mads Hansen

Engang var det 2028

Dermed fremskyndes projektet med et år. I tidsplanen fra forvaltningen var første kvartal 2024 sat som mål. Men det var ikke tidligt nok, mente Socialdemokratiet, SF, radikale og den konservative Dan Arnløv Jørgensen.

Debatten afslørede, at diskussionen om tidsplanen går langt tilbage. Den radikale Torben Elsig-Pedersen kunne huske, at man i første omgang talte om 2028, før det nye center skulle stå klar.

Det blev så siden til 2024 - men allerede sidste år forsøgte han og flere andre partier at få sat mere fart på projektet. Dengang var målet 2022 - men det var der ikke flertal for i det nuværende byråd.

2023 er realistisk

Ifølge SFs Morten Kristensen var det en forskellig vurdering af befolkningsudviklingen i Børkopområdet, der udløste forslaget i 2017. Når man tog udgangspunkt i talmateriale udarbejdet på baggrund af områdets skoledistrikter, ville man senest i 2023 stå med et problem.

- Derfor foreslog vi 2022 som frist for at færdiggøre det nye plejecenter. Nu er der gået et år - derfor lyder forslaget 2023, forklarede Morten Kristensen.

Dan Skjerning (S) anerkendte, at udvalgsformand Kenneth Fredslund (DF) lovede, at fremskynde processen så meget som muligt, men han mente, at starten af 2023 var et realistisk bud.

- Selvom man gerne vil have god tid til at høre borgerne, må det være muligt at være færdig om fem år, lød argumentet fra Dan Skjerning.

Meget planlægning venter

Venstres Peder Hummelmose havde stillet et konkret forslag om, at byggeriet skulle fremskyndes mest muligt. Han mente, at det var så langt, man kunne gå.

Som tidligere formand for teknisk udvalg pegede han på, at der både skal udarbejdes lokalplan og et tillæg til kommuneplanen, før projektet på markerne mellem Brejning og Børkop kan gennemføres.

- Med mit forslag forpligter vi os til at følge projektet nøje. Hvis det så viser sig, at vi kommer til at mangle plejehjemspladser i området, kan vi rykke det frem, lød det fra Peder Hummelmose.

Konservativ splittelse

Udvalgsformand Kenneth Fredslund var - som det fremgår - enig med Peder Hummelmose. Dermed var der opbakning fra Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Aliance. Men den konservative Dan Arnløv mente, at det var for ukonkret:

- Hurtigst muligt duer ikke, lød det.

Sagen splittede dog den to mand store konservative gruppe. Kun Dan Arnløv sagde ja til det socialdemokratiske forslag mens gruppefælle Kim Hesel hverken stemte for eller imod. Men selv uden hans stemme var der nok byrådsmedlemmer, der sagde ja til at sikre Børkopområdet nyt plejecenter i de første måneder af 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kø og kaos ved tilsandet rampe - Men så tog Benny fra Varde affære

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

Annonce