Annonce
Fredericia

Byråd sendte debat om byggesagstider i udvalg - Venstremand fastholder ekstern kulegravning

Gordon Vølund indsendte i december 2019 ansøgning til at forvandle erhvervsmål i Prinsessegade til lejligheder. Siden da har sagen været frem og tilbage til byggesagsafdelingen et utal af gange. Sagen er en af dem, som har fået Venstres Kenny Bruun Olsen til at ønske en kulegravning af byggesagsbehandlingen. Arkivfoto: Søren Gylling
Stribevis af frustrerede arkitekter, bygherrer og borgere er baggrund for, at Venstre mandag aften stillede forslag om en kulegravning af byggesagsafdelingen i Fredericia Kommune. Partiet havde ikke sikret sig at få søgt 400.000 kroner i indstillingen, så i første omgang skal by- og planudvalget alene se på problemets omfang. Socialdemokrater kritiserede Venstre-angreb mod ansatte.

Fredericia: Der skal laves en kortlægning af, hvor omfattende problemer der er med byggesagsbehandlingen i Fredericia Kommune. Det arbejde i første omgang skal ske i by- og planudvalget og måske udmøntes i en ekstern undersøgelse af byggeafdelingen. Det besluttede byrådet mandag.

- Vi er enige om at sende sagen til by- og planudvalget, så I kan drøfte kommissoriet for en undersøgelse. Hvis det koster penge, så skal I komme tilbage, konkluderede borgmester Steen Wrist (S).


Det var en fejl, vi ikke har skåret det ud i pap, men vi fastholder, at der skal gennemføres en ekstern undersøgelse. Det er helt afgørende.

Kenny Bruun Olsen (V), næstformand i by- og planudvalget


Det var Venstres Kenny Bruun Olsen, som havde stillet forslaget, og han er klar til at kæmpe til det sidste for, at undersøgelsen bliver ekstern og grundig. Det vil koste 400.000 kroner, men Venstre havde ikke fået beløbet sikret i indstillingen.

- Det var en fejl, vi ikke har skåret det ud i pap, men vi fastholder, at der skal gennemføres en ekstern undersøgelse. Det er helt afgørende, sagde Kenny Bruun Olsen efter byrådsmødet.

Annonce

30 indlæg

Her havde man længere debat om sagsbehandlingen og Venstres oplæg til at gennemføre en ekstern undersøgelse.

- De lange sagsbehandlingstider har jeg lyttet til kritik af i mange år. Jeg har haft opfordret folk til at henvende sig, hvis de havde oplevelser, de ville dele. Jeg har hørt omkring 30 og har talt med mange af dem. Det er selvstændige, arkitekter og private. Umiddelbart er der noget, der skurrer i ørene, når folk siger: "Jeg troede kun, det var mig" eller "Jeg turde ikke gøre andet for ikke at komme bag i køen", sagde Kenny Bruun Olsen.

Han har i Fredericia Dagblad rejst kritik af byggesagsbehandlingen, ligesom avisen flere gange har skrevet om groteske sager, hvor bygherrer har ventet i årevis.

- For at få afdækket kritikken er der kun en ting at gøre. Det er vigtigt, at vi får lavet en ekstern uvildig undersøgelse. Vi foreslår, at den finansieres af bufferpuljen for 400.000 kroner, sagde Kenny Bruun Olsen.

Men da Venstre ikke havde fået finansieringen bragt ind i selve indstillingen, så er spørgsmålet om undersøgelsen udskudt til politikerne i by- og planudvalget, der skal vurdere problemets omfang sammen.

Annonce

Næsten dugfrisk analyse

Formand for udvalget Søren Larsen (S) var klar til at lade udvalget se på sagen.

- Vi har dog en analyse, som blot er halvandet år gammel, men lad os kigge nærmere på den påståede problemstilling. Jeg ser frem til, at Kenny indleverer det store antal henvendelser til forvaltningen, så der kan dannes et overblik, sagde han.

Enhedslisten ville heller ikke sende 400.000 efter en ny analyse, før problemstillingen var tydeliggjort.

- Vi ved, hvor meget en analyse presser afdelingerne, så lad os få kortlagt problemet, og måske kan man finde frem til noget internt først, sagde hun.

DF var trygge ved at lade udvalget tage et kig på forslaget først.

- Hvis der ligger en næsten dugfrisk analyse, så har man vel ben at stå på. Hvordan I gør i udvalget, det er vi trygge ved. Vi har også læst de trælse historier i Fredericia Dagblad, så det er godt, at Venstre bringer forslaget frem, sagde Susanne Eilersen.

Annonce

V skaber historier

Socialdemokraten Lars Ejby Pedersen mente, at Kenny Bruun ved sin retorik var i gang med at udskammer byggesagsbehandlere.

- Du er ved at skabe et narrativ om, at det er små konger, der sidder og bestemmer. Det synes jeg, vi som politikere skal passe på med. Jeg har meget stor tillid til vores afdeling, men selvfølgelig bliver der begået fejl, og jeg støtter, at vi arbejdere videre med forslaget i udvalget, sagde han.

Karsten Byrgesen (Nye Borgerlige) mente ikke, at det handlede om at udskamme nogen.

- Det er slet ikke det, men det er tid til at få lavet et serviceeftersyn, og tiden er kommet til et stort, mente han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Kultur

Et år efter nedlukning: Idrætsforeninger arrangerer virtuelt motionsløb

Annonce