Annonce
Fredericia

Advokat-undersøgelse udvides: Vi skal til bunds i sagen, siger borgmester

Hele byrådet var mandag indkaldt til en fortrolig orientering om sagen. Arkivfoto: Søren Gylling
Først mødtes økonomiudvalget og få timer senere byrådet. På begge møder handlede det om den advokatundersøgelse, der for en uge siden førte til, at kommunaldirektøren blev hjemsendt. Nu er der brug for yderligere undersøgelser.
Annonce

Fredericia: Økonomiudvalget har på et møde mandag besluttet at udvide den advokatundersøgelse, der blev sat i gang før jul "til også at omfatte interview med relevante parter i sagen", oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt for os at komme helt til bunds i denne sag. Derfor har vi i økonomiudvalget besluttet at udvide omfanget af advokatundersøgelsen, således at advokaterne også kan interviewe personer, der måtte have særlig viden om sagen, udtaler borgmester Steen Wrist (S).

Her tilføjer han, at det ikke er udtryk for mistanke om, at man har gjort noget forkert, hvis man bliver interviewet i sagen.

- Vi er i økonomiudvalget enige om, at vi vil have sagen fuldt afklaret, før vi træffer nogen konklusioner. Det er den rigtige måde at gøre tingene på, også selvom det tager lidt længere tid, end vi kunne ønske os, udtaler han.

Annonce

Fortrolig status

Også byrådet var mandag indkaldt til at få informationer om sagen i en "fortrolig status", som det hedder i pressemeddelelsen.


Det er vigtigt for os at komme helt til bunds i denne sag

Steen Wrist


Når advokatundersøgelsen, som firmaet Horten står i spidsen for, er gjort færdigt, vil økonomiudvalget tage stilling til, om sagen får ansættelsesmæssige konsekvenser.

Indtil videre har sagen fået den konsekvens, at kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe blev fritaget for tjeneste og hjemsendt efter et økonomiudvalgsmøde 5. januar.

I pressemeddelelsen fremgår det, at Fredericia Kommune ikke har yderligere kommentarer til den "igangværende advokatundersøgelse".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Sidste kapitel om teaterkonkurs på vej: Billetkøbere og andre kreditorer må vinke farvel til næsten 60 mio. kr.

Fredericia

Privatskoler har succes med virtuel kontakt til de små: - Vi har fokus på det sociale

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce