Annonce
Fredericia

Byråd vil skubbe millioner ud til anlæg - 100 nye job i 2020 og de første kort efter påske

Der skal gang i små og store projekter over en bred kam med Fredericia Kommune som investor. Blandt andet skal der kigges på de allerede planlagte infrastrukturprojekter i DanmarkC. Projekterne skal skaffe 100 job i 2020 og finansieres af lån. Mandag aften behandler byrådet planen, som økonomiudvalget fredag satte streger på. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Økonomiudvalget vedtog fredag en plan for at skubbe anlægsaktiviteter i gang hurtigt i forbindelse med coronakrisen. Mandag skal byrådet godkende planen, så kommunen inden påske kan søge ministeriet om godkendelse af lån. 100 job i sigte og de første allerede kort efter påske.

Fredericia: For et tre-cifret millionbeløb vil politikerne i Fredericia skubbe aktiviteter i gang lokalt. Politikerne i økonomiudvalget vedtog fredag eftermiddag en corona-plan, som fremlægges for byrådet mandag. Regeringen har givet kommunerne mulighed for at overskride anlægsloftet og kunne søge om lov til at lånefinansiere opgaverne.

- Vi har arbejdet hurtigt for at finde frem til de anlægsprojekter, som vil kunne leve op til kravene. Det betyder blandt andet, at det er projekter, som skal kunne gennemføres inden årets udgang, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Der bliver tale om anlægsarbejder, som allerede er beskrevet men skudt hen til 2021 og 2022.

- Vi bliver mere konkrete om, hvilke opgaver vi har fokus på når byrådet drøfter det mandag, men det er en meget bred vifte, siger Jacob Bjerregaad.

Kommunen skal søge social- og indenrigsministeriet om lov til at hente lån hjem til de mange anlægsarbejder.

- Men vi er sikre på, at vi rammer ind i de kriterier regeringen har sat op i denne her situation, fordi vi med vores lokale vækstpakke vil kunne etablere mindst 100 job i 2020, siger Jacob Bjerregaard.

Vi er sikre på, at vi rammer ind i de kriterier regeringen har sat op i denne her situation, fordi vi med vores lokale vækstpakke vil kunne etablere mindst 100 job i 2020.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S)

Billige lange lån

Præcis hvor mange penge kommunen vil gå ud at låne, vil først stå klart, når byrådet har behandlet sagen endeligt.

- Vi vælger at lånefinansiere projekterne, fordi vi kan låne til yderst favorable vilkår. Meget lav rente og lang løbetid. Samtidig vil vi fastholde en sund likviditet, forklarer borgmesteren.

Der arbejdes de kommende dage med at få projekterne beskrevet, så planen ligger helt klar mandag.

- Når byrådet har behandlet den, kan vi sende ansøgningen afsted til Social- og Indenrigsministeriet. Det kan måske allerede være mandag aften eller senest tirsdag. Så håber vi, at vi lige efter påske har et positivt svar, så de første projekter kan sættes i gang ugen efter, og dermed nye job, siger Jacob Bjerregaard.

Selv om der endnu ikke ligger en færdig liste over projekter, så kan borgmesteren afsløre, at der i hvert fald skal kigges på infrastruktur i DanmarkC.

- Der bliver desuden kigget på energirenovering, veje, fortove og vedligeholdelse af bygninger, som vi på grund af anlægsloftet har været nødt til at udskyde, siger Jacob Bjerregaard.

- Vil der være tale om nye tiltag, så der også skal finde flere driftsmidler?

- Nej, tværtimod vil jeg tro, at det samlede regnskab vil vise, at vi kan spare på driften, fordi der blandt andet er tale om grønne projekter, der vil betyde energibesparelser, vurderer Jacob Bjerregaard.

Annonce

Store projekter ude

Der vil være tale om mange mindre projekter, som kan sættes i værk uden omfattende projektering og udbud.

- Et af de projekter, som har været udskudt flere gange er nye orange haller. Kunne det komme på tale?

- Det kan det desværre ikke, for det vil være af en størrelse, der vil kræve et større forarbejde og umuligt kan gøres færdigt i år, siger Jacob Bjerregaard.

Det samme gælder en ny daginstitution, som ligger på tegnebrættet i Ullerup.

Annonce

Partiernes ønsker med

Jacob Bjerregaard har alle partiers opbakning til at gå ud at sætte projekter i gang for at få skabt vækst lokalt.

- Partierne har også budt ind med ønsker til projekter, som vi kan få skudt i gang. Det har vi drøftet i økonomiudvalget i dag (fredag, red.), og det skal indgå i den samlede plan, siger borgmesteren.

Byrådet behandler sagen mandag eftermiddag. Byrådsmødet bliver live-streamet via Fredericia Kommunes hjemmeside, så alle kan følge med i, hvad det er for anlægsarbejder, man kan se frem til skubbes i søen nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Angriber overstrålede alle, da FC Fredericia gav HB Køge smæk

Fredericia

Plejehjems-ansatte træder frem: Vi kan ikke genkende historien om dårligt arbejdsmiljø

Annonce