Annonce
Kultur

Byrådet indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde torsdag: Slaget om nyt teater skal slås

Der er indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde torsdag om nyt teater i Fredericia. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
- Det er nu, slaget skal slås, siger byrådsmedlem Christian Jørgensen (V), som sidder med i styregruppen for et nyt teater i Fredericia.

Fredericia: Torsdag aften er Fredericia Byråd indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde.

Det eneste punkt på dagsordenen er nyt teater i Fredericia.

- Christiansborg sidder og forhandler om paragraf fem-støtten til teatre, og vi skal have nogle ting på plads, som skal sendes til kulturministeren. Vi skal blandt andet sende vedtægter, vores ambitionsniveau og budgetter, oplyser borgmester Steen Wrist Ørts (S).

Annonce

Byrådet mødes virtuelt på grund af coronarestriktionerne. Ligesom tidligere byrådsmøder bliver det streamet, så alle kan følge med via Fredericia Kommunes hjemmeside.


Jeg håber på en samlet byrådsopbakning til at sende det materiale afsted til ministeriet, som de har efterspurgt. Vi går efter paragraf fem status. Det er nu, slaget skal slås, konstaterer Christian Jørgensen.

Christian Jørgensen (V), byrådsmedlem


Kulturminister Joy Mogensen (S) har i sin henvendelse til Fredericia Kommune også spurgt til, hvordan byrådet stiller sig til, at der bliver en overgangsordning for det ny teaters vedkommende på to til tre år, inden teatret kommer på paragraf fem-ordningen. Det vil betyde væsentligt færre støttekroner til det nye teater.

- Jeg opfatter det, som om kulturministeren loyalt viderebringer spørgsmål fra Folketingets partier, siger Steen Wrist Ørts.

Kæmper for paragraf fem status

En status som paragraf fem-teater betyder, at et nyt teater vil komme på finansloven og modtage 8,7 millioner kroner i tilskud fra staten. Det håber både Steen Wrist Ørts og byrådsmedlem Christian Jørgensen (V), som sidder i styregruppen for det nye teater.

- Jeg håber på en samlet byrådsopbakning til at sende det materiale afsted til ministeriet, som de har efterspurgt. Vi går efter paragraf fem status. Det er nu, slaget skal slås, konstaterer Christian Jørgensen.

Han peger på, det ikke kun handler om økonomi for det nye teater.

- Den ene ting er pengene. Den anden er den blåstempling og anerkendelse, som paragraf fem giver, siger han.

Det ekstraordinære byrådsmøde begynder kl. 18 torsdag 14. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce