x
Annonce
Fredericia

Byrådet får orientering fra politiet efter drab: - Vi skal ikke være en krigszone

Det var ikke bare et tilfædigt skyderi, der mandag kostede en 24-årig mand livet i Korskærparken. Det var nøje planlagt, mener Susanne Eilersen (DF). Hun konstaterer, at politiet oplyser, at det er en udløber af uoverensstemmelser mellem to grupperinger i byen. Hun ville gerne have vidst, at den konflikt var under opsejling, men ser frem til, at hun og det øvrige byråd mandag aften får en orientering fra politiet. Arkivfoto: Claus Fisker/ Ritzau Scanpix
Det samlede byråd får mandag aften en orientering om de grupperinger og konflikter, der efter politiets oplysninger ligger forud for skuddrabet på den 24-årige mandag eftermiddag. Susanne Eilersen (DF) ville gerne have vidst, at konflikt havde luret.

Fredericia: Viceborgmester Susanne Eilersen (DF) havde ikke set det komme, at en 24-årig ved fuldt dagslys blev skudt ned foran en opgang i Korskærparken. Mandag aften får hun sammen med det øvrige byråd en orientering fra politiet om situationen.

- Som det er beskrevet, er der tale om et fuldstændig planlagt drab. Det er ikke bare et tilfældigt skyderi. Det er et enkelt skud mod en ung mand. Det er uhyggeligt og fuldstændig tragisk for den familie, der er ramt, og det kommer helt bag på mig, at der åbenbart har ligget en konflikt af så alvorlig karakter og luret. Det har jeg intet vidst om, siger Susanne Eilersen.

Hun forstår ikke, at den konflikt ikke tidligere har nået politikernes bord.

- Jeg ved ikke, om den har været kendt af andre i det politiske eller kommunale system, men jeg ville som byrådsmedlem gerne have vidst, at vi kunne risikere at ende i sådan en situation, siger Susanne Eilersen.

Derfor ser hun frem til, at byrådet på mandag aften får en mundtlig orientering fra politiet om situationen.

- Byrådet fik også en orientering i går og en skriftlig orientering i dag. Og så får de en orientering på mandag, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Annonce

Det er ikke bare et tilfældigt skyderi. Det er et enkelt skud mod en ung mand. Det er uhyggeligt og fuldstændig tragisk for den familie, der er ramt, og det kommer helt bag på mig, at der åbenbart har ligget en konflikt af så alvorlig karakter og luret. Det har jeg intet vidst om.

Viceborgmester Susanne Eilersen (DF)

Tryghed skal sikres

At politiet tirsdag eftermiddag valgte at indføre visitationszoner i både Korskærparken og hele den indre by, er Susanne Eilersen tilfreds med.

- Politiet skal gøre brug af de værktøjer, der skal til for at genskabe fred og ro. De skal have ro til at løse deres opgave, og det skal vi som politikere ikke blande os i. Men når konflikten er nået dertil, at der sker drab på åben gade midt om dagen, så bør vi som politikere ind over, mener Susanne Eilersen.

Hun er klar over, at der tidligere har været unge, der har været involveret i banden Loyal to Familia.

- Men jeg havde fået indtryk af, at det var stoppet. Jeg er måske naiv, men når vi ikke bliver informeret om, hvad der sker, så tror man det bedste, siger Susanne Eilersen.

Sydøstjyllands Politi mødes fire gange årligt med lokalnævnet i kommunen.

- Det er muligt, at de er blevet orienteret om, hvad der har været optræk til, men det er ikke oplysninger, der er kommet videre. Når det er så alvorligt, som tilfældet er, så burde det være sket, siger Susanne Eilersen.

Det skal stoppe nu

Susanne Eilersen afventer nu politiets redegørelse og gør sig tanker om, hvad situationen får af indflydelse på det store arbejde, der er gjort for at få Korskærparken permanent af ghettolisten.

- Det føles lidt som, at man nu skal starte forfra. Det er trist for hele området. Jeg håber virkelig også, at det stopper her. Det vil være ulykkeligt, hvis der skal ske yderligere episoder. Vi skal ikke være en krigszone, siger Susanne Eilersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Midt i en corona-krise: Isolation kan være fatal for mange

Læserbrev: Coronavirus er farlig på mange måder. Det er den blandt andet, fordi den er med til isolere borgere med psykiske problemer. For at mindske risikoen for spredning af corona bliver mange af borgerne bedt om at opholde sig inden døre. Det påvirker dem, og risikoen for angst, tankemylder og rastløshed er nærliggende. Det er især unge borgere med psykiske problemer, de er usikre og bliver nemt ladt i stikken. Alle vores kræfter går til corona i øjeblikket. Jeg har derfor spurgt kommunaldirektøren om, hvad gør vi for, at den gruppe af sårbare unge ikke bliver glemt og hvilke tiltag, der sat i værk. Er der for eksempel iværksat en løbende vurdering? Følger vi op telefonisk? Der er mange spørgsmål, der trænger sig på i tider som disse. Som byrådsmedlem kan jeg ikke vide alt, det erkender jeg, men jeg kan gøre et forsøg på, at finde ud af det. Noget af det værste, der kan ske, er, at borgere - unge som ældre - med psykiske problemer bliver glemt. For borgere med psykiske problemer, der bliver glemt, kan det være lige så farlig som coronavirus, hvis de ikke får den rette behandling. Behandling og støtte er lige så vigtig for en psykisk ramt borger som kemo for en kræftpatient.

Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Annonce