Annonce
Kultur

Byrådets vision for teatret - læs aftalen

Byrådet med borgmester Jacob Bjerregaard (S) i spidsen har sat sig en vision for, hvordan der skal arbejdes henimod, at de små sæder i det gamle teater måske kan skiftes ud med nye i Kanalbyen. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

I budgetforhandlingerne frem til budget 2020 indgik Fredericia Teater. Byrådet vedtog en vision og en handlingsplan, som nu skal rulles ud i 2020. Her er ordlyden.

1. Stolthed

Fredericia Teater er byens stolthed med forestillinger, som kan måle sig med de bedste i verden. Teateret giver borgerne unikke kulturoplevelser og skaber omsætning for byens spisesteder og hoteller. Teateret giver Fredericia et fantastisk brand og er en katalysator for vækst, aktivitet og bosætning.

2. Øgede statstilskud

Også uden for kommunens grænser har man fået øje på teatrets kvaliteter, og i foråret besluttede Folketinget at øge statstilskuddet med 4,4 mio. kr. Det er vi stolte af og ser frem til endnu bedre musicals i fremtiden.

Det øgede statstilskud medfører en omlægning af teatrets likviditetsflow. Før fik teateret det årlige tilskud fra både stat og kommune i starten af året. Fremadrettet udbetales statstilskuddet kvartalsvis, hvilket udfordrer teatrets likviditet.

3. Lån til likviditet

Med henblik på at forhindre likviditetsvanskeligheder for teatret i den forbindelse, ydes der et kortvarigt lån på 5 mio. kr. frem til udgangen af 2020, ligesom det i juni 2019 på 5 mio. kr. vedtagne lån forlænges til udgangen af 2020. Det påvirker ikke servicerammen.

4. Positive fonde

Byrådet har gennem flere år arbejdet med at tilvejebringe et beslutningsgrundlag for etableringen af et ny kulturinstitution i Kanalbyen, hvor både kommunen og velgørende fonde investerer i udviklingen heraf. Nu er tiden kommet til at sætte handling bag planerne, og der fornemmes en meget positiv tilgang fra fondsverdenen.

5. Kulturinstitution i Kanalbyen

Forligspartierne ønsker at tilvejebringe finansieringen til at opføre et nyt unikt Musicalteater i Kanalbyen, der skal stå som et vartegn for det moderne Fredericia. Det er vigtigt for forligspartierne, at den nye kulturinstitution bliver en integreret del af bymidten og kan bidrage med liv og aktivitet døgnet rundt. Både i dagtimerne og når der spilles musicals for fulde huse.

6. Teaterfond

Der etableres en teaterfond, hvor teateret via udstedelse af folkeaktier og bidrag fra erhvervslivet kan bygge det økonomiske fundament for et nyt teater op. Samtidig intensiverer byrådet dialogen med de relevante fonde med henblik på at tilvejebringe beslutningsgrundlag og økonomi for et nyt teater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Kolding For abonnenter

Niras og Rambøll-analyse: Klapning af opgravet havbund er eneste vej frem for Marina City

Annonce