Annonce
Fredericia

Byrådskandidat gentager forslag: Indfør booking af tider på genbrugspladserne nu

Lise Nielson (S) og Søren Stampe (K) foran genbrugspladsen på Industrivej, hvor Stampe foreslår, at der indføres online-booking. Foto: Peter Friis Autzen
Det vil forebygge trængsel, kø og ventetid, hvis genbrugspladserne indførte online-booking af tider, mener Søren Stampe. Og han mener, at nu er det helt rigtige tidspunkt.
Annonce

Fredericia: En fredag eftermiddag i januar er der småtravlt på genbrugspladsen i på Industrivej i det nordlige Fredericia.

Kommunen har meddelt, at man snarest vil indføre adgangsregulering for at sikre overholdelse af afstandskrav og corona-restriktioner.

I den anledning kunne man lige så godt indføre et booking-system, der kun lukker det antal borgere ind, som der er plads til. Det foreslår i hvert fald den konservative byrådskandidat Søren Stampe. Han har været ude med forslaget før, men han synes, at tiden er oplagt nu. Så han stiller forslaget igen.

- Det vil koste omkring 15.000 kroner at installere systemet, og det kan gøres fra den ene dag til den anden. Derefter kan borgere booke en tid, så de ved, hvornår der er plads til dem på genbrugspladsen. Så undgår vi kø og farlige situationer. Og måske det også kunne hjælpe med smitteopsporing, fordi man så ved, hvem der har været her hvornår, siger han småfrysende i januarvinden.


Med et bookingsystem undgår man køer og for mange mennesker på pladsen. Og systemet er både billigt og hurtigt at installere.

Søren Stampe, konservativ byrådskandidat


Lise Nielson (S), der er næstformand i det ansvarlige byrådsudvalg på området, kan godt se, hvorfra idéen kommer - også fordi køproblematikken under forårets nedlukning var til at få øje på. Men hun ser alligevel et par udfordringer i Søren Stampes idé.

- Selvom det kun koster et lille beløb til firmaet for hver booking, vil det løbe op i mange penge om året. Og vi er jo forpligtet til at holde udgifterne nede. Samtidig er det en udfordring, at vi ikke ved, hvor lang tid hver borger skal bruge inde på pladsen. Er det ti minutter, et kvarter eller mere?

Så Lise Nielson vil ikke personligt gå videre med Søren Stampes forslag i udvalget. Men hun opfordrer ham til at stille forslaget formelt med en skrivelse til forvaltningen.

- Det vil jeg gøre, siger Søren Stampe.

Annonce

Døgnåbent på vej

Mens de to politikere taler med dagbladet, kører en lind strøm af biler ind på genbrugspladsen. Ingen holder i kø, og der er tilsyneladende ingen afstands-udfordringer på pladsen.

Er det ikke unødvendigt og træls at skulle bruge tid på at booke plads, hvis man alligevel bare kan køre hertil og komme ind med det samme?

- Det er let at booke en tid. Og hvis man har svært ved at finde ud af det, kan man også booke ved at ringe ind, siger han og fortæller, at systemet bruges i flere andre kommune.

Det er situationer som denne, med lang kø og halve timers ventetider, Søren Stampe vil forebygge med et booking-system. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Men det er vel endnu lettere ikke at skulle booke?

- Ja, men så risikerer man at komme til at holde i kø eller stå for tæt, siger Søren Stampe, som også mener, at bookingsystemet kan være medvirkende til, at pladserne kan holde åbent døgnet rundt.

Det sidste er der allerede planer for - i hvert fald for nogle affaldskategorier, oplyser Lise Nielson.

- Med nummerplade-scanning bliver det for eksempel muligt at komme af med sit haveaffald døgnet rundt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

FC Fredericia

FC Fredericia leder efter januar-forstærkning: På denne position skal der en spiller ind

Debat

Hvornår får vi svar i ledelsessagerne?

Annonce