Annonce
Fredericia

Byrådsmedlem kritiserer styregruppe for nyt teater: - Det kom ud af den blå luft

Politikerne vil genskabe livet omkring teatret - som her under arbejdet med Tarzan. Men Karsten Byrgesen fra Nye Borgerlige mener ikke, at arbejdet med at genrejse teatret er rigtigt sammensat. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Nye Borgerliges Karsten Byrgesen er utilfreds med sammensætningen af den styregruppe, der skal genrejse Fredericias musicalteater. Den bør referere til forligspartierne og ikke økonomiudvalget, mener han.
Annonce

Fredericia: Nye Borgerlige var med til at afsætte 11 millioner kroner til Fredericia Teater i budgettet for 2021.

Men partiets byrådsmedlem Karsten Byrgesen er utilfreds med sammensætningen af det udvalg, der skal genrejse teatret efter konkursen i marts.

- Styregruppen er nedsat, uden at Nye Borgerlige er blevet spurgt om, hvordan vi ser det, siger han.

Annonce

Ønsker en bredere gruppe

Styregruppen er politisk. Den består af borgmester Jacob Bjerregaard (S), viceborgmester Susanne Eilersen (DF), kultur- og idrætsudvalgsformand Susanne Bjerregaard Mørck (S) og samme udvalgs næstformand Christian Jørgensen (V). Desuden er der tilknyttet en projektchef i Bjørg Gamst, som tidligere var skuespiller på teatret.

Men Karsten Byrgesen er utilfreds med sammensætningen, hvilket han også har skrevet i et debatindlæg. Som han ser det, er gruppen et "lille økonomiudvalg". Nye Borgerlige har ikke plads i økonomiudvalget.

Karsten Byrgesen mener, at genrejsningen af teatret bør ske fra en bredere gruppe af mennesker. Og ikke nødvendigvis politikere.

- Vi ønsker, at der nedsættes en bredere funderet gruppe med så få politikere som muligt. Politikere er ikke de bedste i denne verden til at få det på plads, siger Karsten Byrgesen.

Da den politiske styregruppe i slutningen af oktober blev nedsat, forklarede borgmester Jacob Bjerregaard (S) i Fredericia Dagblad, at der især var fokus på Christiansborg.

Med andre ord handlede det om at sikre, at det årlige statstilskud på 8,6 millioner fortsat skal gå til det fredericianske musicalarbejde.

Er det ikke naturligt, at gruppen er smal, når man i første omgang går Christiansborg-vejen for at sikre tilskuddet?

- Jeg kan ikke blåstemple noget, vi ikke har været med til at forhandle. Det kommer for mig som noget ud af den blå luft. Det er noget, jeg læser i avisen. Vi noterer os i Nye Borgerlige, at vi var med til at bevilge 11 millioner kroner, og derfra er vi afholdt fra at deltage i foretagendet. Det, synes vi, ikke er smart, siger han.

Annonce

"Inhabile medlemmer"

Karsten Byrgesen foreslår han, at styregruppen nedlægges og erstattes af en ny gruppe. En "implementeringsgruppe", hvor kritikere af det gamle teater også høres.

Byrådsmedlemmet er utilfreds med, at styregruppen refererer til økonomiudvalget, hvor to af de siddende medlemmer - Pernelle Jensen (V) og Ole Steen Hansen (S) - sad i teatrets bestyrelse før konkursen.

- Man refererer til et økonomiudvalg, hvor to af af medlemmerne reelt er inhabile, for de var en del af ledelsen på teatret. Derfor skriver jeg i mit indlæg, at jeg ikke mener, man kan referere til økonomiudvalget. I stedet burde man referere til de partier, der er med i budgetforliget, siger Karsten Byrgesen.

Annonce

Borgmester ser fremad

Til argumentet om inhabilitet siger borgmester Jacob Bjerregaard (S):

- Det er Karsten Byrgesens synspunkt. Men min opgave er at søge en vej, så vi kan bevare vores status og midler. Det gør vi ved at se fremad. Hvis vi ikke gør det, er jeg bekymret for, at vi ikke opnår det, vi gerne vil. Vi havde brug for at rykke hurtigt, både i forhold til at ansætte Bjørg Gamst og i forhold til kontakten til Christiansborg, siger borgmesteren.

At opgaven ligger i økonomiudvalget, er for borgmesteren naturligt. Men han er åben for at involvere både Karsten Byrgesen, andre byrådsmedlemmer og interesserede i det fremtidige teaterarbejde.

- Vi var med til at bevilge 11 millioner kroner, og derfra er vi afholdt fra at deltage i foretagenet, siger Karsten Byrgesen (NB). Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Fredericia

Coronavirus har sat genbrugsbutik under pres: Syv af 18 var syge i første omgang - nu er yderligere sendt hjem

Fredericia

Deltag i afstemninger: Overholder du og andre myndighedernes anbefalinger, når du handler?

Kolding For abonnenter

Niras og Rambøll-analyse: Klapning af opgravet havbund er eneste vej frem for Marina City

Annonce