Annonce
Debat

Byrådsmedlem om Fredericias situation: Der skal en kovending til

Kenny Bruun Olsen. Arkivfoto

Læserbrev: Fredericia har oplevet vækst de seneste år, men vi har langt fra udnyttet vores gunstige position - midt i Danmark.

Vi må sige, at Fredericia på mange afgørende parametre er udfordret, og skellet mellem de omkringliggende byer vokser med eksplosiv kraft, og det er en realitet, huspriserne falder drastisk, befolkningsvæksten er negativ, Fredericia er i Dansk Industris analyse gået fra en 14. til en 36. plads, vi har mange arbejdspladser, men det er i høj grad ind-pendlere, handelslivet i midtbyen lider drastisk, udgiften til kommunens administration ligger 15 pct. over landsgennemsnittet og 25 pct. over de omkringliggende kommuner.

Men det store spørgsmål er: Hvorfor?

En ting er sikkert, vi bliver nødt til at kigge ind i os selv.

Der er selvfølgelig en vej ud af det her, men lige nu er det en ond spiral, som kun vil fortsætte nedad, hvis der ikke sker en radikal forandring. Men det kræver, at flertallet i byrådet erkender den recession, som Fredericia befinder sig i.

Dog er der umiddelbart ikke en erkendelse fra S, og jeg er bange for, at den aldrig vil komme.

Ved byrådsmødet 25. januar havde V to indstillinger på dagsorden: Styrkelse af lokaldemokratiet, og den anden sag omhandlede en artikel fra 3. januar i Fredericia Dagblad om de lange ventetider i byggesagsafdelingen.

V ønskede sammen med DF og NB, at der skulle laves en transparent undersøgelse af afdelingen, pga. det efterfølgende store antal henvendelser fra borgere, som havde oplevet det samme, og som i øvrigt har ulmet i mange år.

Indstillingen blev på det byrådsmøde amputeret til kun at omhandle en drøftelse i by- og planudvalget om, hvordan undersøgelsen skulle gribes an. Og med de udmeldinger fra S ville en intern undersøgelse være mere end rigeligt.

Altså lukketheden i Fredericia er ikke ovre endnu trods Jacob Bjerregaards hurtige exit.

Når så S ikke umiddelbart vil stemme for en ekstern undersøgelse af byggesagsafdelingen, kan det i den brede befolkning opfattes som om, at man vil beskytte systemet, men det er jo netop systemet, vi ønsker at styrke, når vi kalder på en ekstern analyse, der skal hjælpe os til at blive bedre og netop ikke udskamme vores dygtige medarbejdere.

Det er jo fint lykkedes på jobcentret!

V ønsker gennemsigtighed og borgerinddragelse, både når det handler om en analyse af byggesagsafdelingen, men også når det handler om en vision for fremtidens Fredericia.

Heller ikke her ønsker S at styrke åbenhed, når man forsøger at bortforklare, at de ikke ønskede en ny vision for Fredericia ved budgetforhandlingsbordet.


Vi kan kun lykkes, hvis der er mod til forandring, selverkendelse og ikke mindst åbenhed.

Kenny Bruun Olsen


Vi kan kun lykkes, hvis der er mod til forandring, selverkendelse og ikke mindst åbenhed. (Forkortet, red.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Annonce