Annonce
Middelfart

Byrådsmedlem skræmte tyve væk ved at tænde lyset

Anni Tyrrestrup, Dansk Folkeparti, har ikke været rolig, siden at hun og hendes mand natten til torsdag havde indbrud. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Selv et banalt, mindre indbrud har følelsesmæssige konsekvenser for de involverede. Det har Anni Tyrrestrup, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Middelfart Kommune, netop mærket.

Nordvestfyn: Hver eneste dag optræder der i politiets døgnrapport indbrud, hvor enten intet er stjålet, eller hvor det, som er forsvundet, ikke kaster nogen økonomisk omkuld.

Hvad, der aldrig står i rapporterne, er, at selv de mindste indbrud gerne har følelsesmæssige konsekvenser for de involverede. Det kan Anni Tyrrestrup, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Middelfart Kommune, nu tale med om på det personlige plan.

Klokken halv tre natten til torsdag vågnede hun ved, at hun syntes, at der var mærkelig lyd.

- Jeg stod op og tændte lyset, og det må have skræmt dem væk.

Nede i stuen blev hun mødt af et nedslående syn. Skufferne var rykket ud og smidt på gulvet, og for enden af stuen var et vinduet taget ud.

- Det var et chok at komme ned til, fortæller Anni Tyrrestrup torsdag, da avisen taler med hende.

På det tidspunkt er hun ude for at købe censorer til at sætte op omkring huset. Jo før, jo bedre. Hun fortæller, at hun endnu er stærkt berørt af af den ubehagelige oplevelse.

- Vores dejlige hjem har altid været lig med med ro og fred. Nu er jeg utryg. Vi er på veje videre, men det er ligesom om, at ens tilværelse for en stund er blevet væltet. Jeg er stadig rystet.

Hun var netop blevet færdig med at pynte op til jul. Med ét var alt ændret. Stående midt i rodet og med hovedet fyldt af alle mulige tanker havde Anni Tyrrestrup torsdag endnu ikke overblik over, hvad tyvene slap afsted med. Hun og hendes mand bor et sted, hvortil tyvene givetvis har benyttet sig af en bil for at nærme sig.

Tak til politiet

Det betød meget for hende, at politiet nåede frem efter cirka 30 minutter, og det betød endnu mere, måden betjentene håndterede situationen på.

- Jeg fik ikke engang deres navne, men jeg vil gerne takke dem for at tage sig god tid. De var venlige og imødekommende. De skabte ro i en svær situation, siger Anni Tyrrestrup og tænker her ikke mindst på, at betjentene med deres erfaring og viden fik hende beroliget omkring, at tyvene efter alt at dømme ikke ville vende tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce