Annonce
112

Byret løslader mand efter storbrand: Overvejer at bede landsret om vurdering

Mand løsladt efter grundlovsforhør efter storbrand i tog i Fredericia store bededag. Af flere grunde. Foto: Peter Leth-Larsen
27-årig fredericianer har erkendt at have sat ild til otte togvogne fredag. Stadig sigtet, og straf venter formentlig. Men ikke grundlag for varetægtsfængsling, beslutter grundlovsforhør.

Fredericia: Den mand, der har erkendt at stå bag storbranden i otte gamle togvogne i Fredericia store bededag, er løsladt. Han undgår indtil videre varetægtsfængsling.

Det besluttede en dommer søndag formiddag i et grundlovsforhør i Retten i Horsens.

Grundlovsforhøret fulgte et første grundlovsforhør lørdag, hvor den 27-årige fredericianer fik et epileptisk anfald og måtte med ambulance på sygehus.

Annonce

Flere årsager

Søndag havde manden det bedre, oplyser fungerende advokaturchef Gitte Dyhr Thomsen, Sydøstjyllands Politi. Hun overvejer at kære kendelsen om løsladelse til landsretten.

Retten lagde ifølge mandens forsvarer vægt på, at sigtelsen formentlig ender i en tiltale, som højst sandsynlig giver ham betinget fængsel. Derfor er der ikke grundlag for varetægtsfængsling, har Højesteret tidligere afgjort i en lignende sag.

Men andre forhold talte også for, at der ikke skal varetægtsfængsles, forklare advokat Ole Møller Jespersen, Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce