Annonce
forside

Byt dig til noget nyt tøj - stort tøjmarked på Bülows Kaserne

Arkivfoto: Michael Svenningsen
fredericia - Tøm skabene for tøj og sko, du alligevel ikke bruger, og byt det til noget andet, når der er tøjbyttemarked på Bülows Kaserne i Fredericia

Modebranchen er en af de mest forurenende industrier i verden. Hver dansker køber årligt 16 kg tøj, hvilket svarer til 16 jeans eller 64 t-shirts. Der er et stort ressourceforbrug forbundet med produktion af tøj. Og langt det meste af det tøj, vi smider ud, har 75 procent af sin levetid tilbage. Derfor er der mange gode grunde til at deltage på tøjbyttemarkedet i Fredericia.

Tøjbyttemarkedet foregår i år i lokaler på Bülows Kaserne, og markedet løber igen over to dage; fredag den 2. september og lørdag den 3. september.

Du kan bytte al slags tøj, både dame, herre- og børnetøj og sko. En vigtig forudsætning er selvfølgelig, at det hele er ren og i god stand. Når du deltager, får du udleveret tøjbilletter, som svarer til det antal genstande, du afleverer. Tøjbilletter giver adgang til at vælge tøj på markedet.

Goodie bags til de første 200

Det vil være en god idé, hvis du afleverer dine ting på forhånd, så er der tid til at sortere og ordne tøj og sko. Til gengæld får du udleveret en goodie bag med spændende bæredygtigt indhold og selvfølgelig tøjbilletter, som kan bruges på tøjbyttemarkedet. Der er goodie bags til de første 200 deltagere. Det er selvfølgelig også muligt, at tage tøjet med til selve markedet.

Tøjbyttemarkedet arrangeres af Grønt Sekretariat i Fredericia Kommune sammen med en række frivillige ildsjæle, der arbejder for en bæredygtig udvikling i vores kommune.

Fra 22.-26. august kan man aflevere tøj i Genbrugsbutikken, Prangervej 2 og i Det Grønne Rum, Danmarksgade 13. Fra 29. august kan man aflevere på Bülows Kaserne.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Bredt forlig på plads: Flere upopulære spareforslag blev pillet af bordet

112

Brand i skorsten: Ejer slukkede fyret

Læserbrev

Hjemmepleje. Vi ser til med større og større undren

Læserbrev: Det er med større og større undren, vi i SF dag for dag kan følge håndteringen af økonomien på velfærdsområderne i Fredericia Kommune. På det seneste har man i dagspressen kunne læse om den seneste udbudsrunde på privat hjemmepleje, hvor det fremgår, at de nuværende udbydere er blevet underbudt af en ny udbyder, der har budt hele 10 pct. under de øvrige tilbudsgivere. Den nye udbyder opererer alene i Haderslev Kommune. Vi bliver af kommunaldirektøren forsikret om, at alt er gået efter bogen, og at Fredericia Kommune har pligt til at tage mod det billigste tilbud. Det er ikke ikke helt rigtigt, man må gerne med inddrage kvaliteten i vurderingen. Det kunne være rart om de politisk ansvarlige som f.eks. borgmesteren vil svare på følgende spørgsmål: 1) Er kvaliteten af opgaverne beskrevet i udbuddet af hjemmepleje sænket i forhold til den nuværende standard? 2) Har Fredericia Kommune forholdt sig til om tilbudsgiverne har ordnede løn og arbejdesforhold? 3) Er man i Fredericia Kommune igang med at sænke kvalitetsstandarden på hjemmepleje, således Fredericia Kommunes egen hjemmepleje sænkes tilsvarende niveau? Det er soleklart, at enten skal den ældre borger have mindre og ringere hjemmepleje, eller så skal spsu-medarbejderne løbe stærkere, med mindre der tale dumpingpriser fra en ny aktør, som ønsker at komme ind på markedet.

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Fredericia For abonnenter

83-årige Tove får hjælp af privat firma hver dag: Er meget ked af ændring

Annonce