Annonce
112

Byvisionen for 7080 er på plads - nu skal visionerne skabes

Børkop kan blive mere grøn, og naturen mere byagtig. Mulighederne er mange, når talen falder på visionen om Naturbyen. Illustration: Vejle Kommune.
Politikerne i Vejle Byråd har godkendt byvisionen for 7080-området. Nu skal der skabes processer, der kan føre visioner fra idé til handling.

Børkop: Naturbyen.

Sådan lyder overskriften for den byvision, som nu er blevet endeligt godkendt i Vejle Byråd.

Dermed er visionen for 7080 på plads, og det samme er retningen, men det er indholdet ikke endnu. Det skal skabes. Og det skal skabes fra flere fronter.

- Nu er retningen sat, og Naturbyen er en vision, som vi fra kommunal side vil søge at tænke ind, hvor det kan tænkes ind. Men det er vigtigt at understrege, at vi fra kommunal side følger i de spor, borgerne sætter. Vi vil gerne være med til at hjælpe til og bringe på vej, men det er de borgere, som bor i og bruger området, som skal sætte de fodspor, vi andre kan følge efter i, siger Lisbet Wolters, der er stadsarkitekt hos Vejle Kommune.

Annonce

Byvision

Børkop og Give er de første to områder i Vejle Kommune, hvor kommunen står bag en byvision. Der er tale om en slags udviklingsretning for de forskellige områder.

I Børkopområdet er visionen "Naturbyen - en byklynge ved Vejle Fjord".

Der er i 7080 cirka 10.000 borgere, og de har et friluftområde på 22 kvadratkilometer, hvoraf 11,5 kvadratkilometer er fredede områder. Der er 6,3 kilometer strand.

Grønne tanker i by og natur

Naturbyen er et ord, der skal forstås på den måde, at der er både er natur i byen, men at der også kan være by i naturen.

Derfor hedder visionen også helt konkret Naturbyen - en byklynge ved Vejle Fjord. Det skal være et bosætningsområde, hvor der er plads og muligheder for leg, ro, grønne tanker, og naturlige forbindelser mellem byerne. Og hvor det gerne tænkes ind fra start. Og ind i en helhed.

- Jeg synes bestemt, at det giver god mening, at lokale valgte den retning i Børkopområdet, og jeg håber, at der kommer godt gang i processen med at skabe det gode indhold til visionen, siger Lisbet Wolters.

Give er nået længere

Mens politikerne nu har godkendt visionen i Børkop, er det flere måneder siden, det samme skete i Give, hvor der også arbejdes med byvision. Her valgte lokale borgere, foreninger og erhvervsliv visionen "Erhvervsby Give - med vilje til handel og familieliv".

- I Give er der taget hul på, hvordan man dér kan få konkret indhold ind i deres byvision, og på samme måde skal det også sættes i gang i 7080 området. Nu skal de forskellige byvisioner selvfølgelig indpasses til de forskellige byer, og hvad der passer til et sted, passer måske ikke til et andet. Så der kan sagtens være forskel på, hvordan man griber tingene an i de forskellige områder, forklarer Lisbet Wolters.

Men nu skal det i gang i Børkopområdet.

Der lægges op til, ganske som i Give, at der skal holdes et opstartsmøde, hvor det både fejres, at nu er 7080 visionen på plads, og hvor diverse processer fremadrettet kan skydes igang. Der arbejdes på, at det møde vil finde sted i nærmeste fremtid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Replik. Der er ikke ro på ridefysioterapien

Læserbrev: Ro på ridefysioterapien i Børkop området, skriver Brian Errebo-Jensen i et læserbrev i Vejle Amts Folkeblad 11. november. Hmmm. Hvor ville det være dejligt hvis det var tilfældet. Og det ville det have været for længe siden, hvis personlige relationer ikke havde fået lov at vinde over patienternes behov. For første gang er der en indrømmelse fra en i det beslutningsmyndige udvalg, at de har fravalgt en lille privat virksomhed alene baseret på baggrund af, at en ridefysioterapeut har udtalt 'dårligt arbejdsklima'. Det giver da i den grad stof til refleksion. En virksomhed som vel og mærke har fungeret til glæde og gavn for mange igennem seks år. Som har flere medarbejdere og frivillige, som har været med fra start. Og hvor patienterne var trygge og meget glade for at komme. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det må føles for virksomhedens ejer og leder at læse, at der hos hende er et 'dårligt arbejdsklima'. Hvor er det dog ufint. Tænk hvis en eller flere fra udvalget, som ikke er dybt involveret i sagen med den tidligere ridefysioterapeut, havde ville undersøge sagen inden beslutningen om en dispensation. Så havde de måske oplevet et sted, hvor det emmer af smil, grin og glæde - og sætningen 'altid kaffe på kanden' efterleves. Hvor et yderst fokuseret team sikrer fokus på patienterne. Hvilke foranstaltninger har der mon været iværksat for at rette på op på 'det dårlige arbejdsklima', som nu omtales som var det en sandhed. Jeg kan spørge på en anden måde: Hvor lang tid brugte du eller andre i udvalget på at undersøge præcis udsagnet om dårligt arbejdsklima - altså set fra en anden side end ridefysioterapeutens? Hvordan overhovedet forsvare at lave en dispensation til at komme uden om en virksomhed, som kunne have varetaget træningen med det samme UDEN at undersøge sagen fra alle sider? Jeg har i øvrigt hørt en helt anden årsag som forklaring til, hvorfor ridefysioterapeuten afgav sit ydernummer. Er du interesseret i at høre den? Hvordan har det været økonomisk dyrt for den tidligere ridefysioterapeut at forlade stedet? Hvem har hestene, de ansatte og faciliteterne? Altså bare for at få proportionen økonomisk tab ind i ligningen. Først når en reel undersøgelse er foretaget, kan vi tale om proportioner og refleksion. Og også om saglighed og ordentlighed. Udvalgets beslutning er ganske enkelt ikke foregået på en ordentlig måde. Og det burde ikke kunne finde sted.

112 For abonnenter

Flere års fængsel og udvisning af landet: Men hvem var egentlig gerningsmanden bag knivstikkeri i Jyllandsgade?

Annonce