Annonce
Fredericia

Caféen i Korskærparken er lukket: Medarbejder fra Fødevarebanken er smittet med corona

Caféen i Medborgerhuset i Korskærparken er lukket indtil videre. Årsagen er, at en besøgende fra Fødevarebanken er konstateret smittet med coronavirus. Arkivfoto:Yilmaz Polat
Annonce

Opdateret med kommentar fra souschef Anni Lindum kl. 12.50, og lørdag med kommentar fra Fødevarebanken.

Fredericia: Caféen i Medborgerhuset i Korskærparken er lukket resten af denne uge og måske næste uge med.

Årsagen er, at en medarbejder fra Fødevarebanken, som leverer mad til caféen er blevet konstateret smittet med coronavirus. Det oplyser Helhedsplanen Fredericia i sin Facebookgruppe.

- Vi fik besked torsdag morgen fra Fødevarebanken, og så lukkede vi caféen ned og sendte folk hjem. Den ansatte fra Fødevarebanken, der er konstateret smittet, var på besøg hos os i tirsdags. Vi går med livrem og seler. Vores ansatte og to frivillige skal nu testes, fortæller souschef for områdesekretariatet i Sønder Korskær Parken Anni Lindum.

I Facebookopslaget skriver Helhedsplanen Fredericia, at man håber at kunne åbne mandag 26. oktober, men faktisk håber man at kunne invitere indenfor allerede i næste uge.

- Vi håber, der snart er adgang til caféen igen, men vi skal først lige drøfte det med husbestyrelsen, fortæller Anni Lindum.

Caféen har i en periode skrevet navn og telefonnummer ned på sine besøgende, så man i et tilfælde som dette kan informere de gæster, der har været i caféen.

- De er blevet briefet, så de har mulighed for at blive testet, fortæller Anni Lindum.

Caféen i Medborgerhuset er desværre lukket ned fra og med i dag og resten af denne og næste uge med . Årsagen hertil...

Slået op af Helhedsplanen FredericiaTorsdag den 15. oktober 2020

Fødevarebanken har i en mail til Fredericia Dagblad oplyst, at alle retningslinjer er overholdt. Om håndteringen af den smittede frivillige udtaler Ole Lundtag fra Fødevarebanken følgende:

- Så snart smitten var konstateret, blev der reageret hurtigt. Vi tog straks kontakt til de modtagere, som den smittede var ude hos om tirsdagen, og alle medarbejdere er efterfølgende blevet testet. Ingen andre er smittet, forklarer Ole Lundtag, som er driftschef i organisationens afdeling i Kolding.

Organisationen oplyser, at der fredag ikke blev kørt varer ud fra Kolding, og alle medarbejdere i Fødevarebanken Kolding blev testet for covid-19 om torsdagen. Alle, både frivillige og medarbejdere, har fået svar, og ingen andre er smittet med covid-19, oplyser Fødevarebanken i mailen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce