Annonce
Middelfart

Campingpladser: Delte meninger om sommerens status

Det gode sommervejr har i år fået mange campister til at vælge teltet frem for campingvognen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Det er ingen hemmelighed, at vi i år har haft en forrygende sommer, men på campingpladserne i Middelfart Kommune er der delte meninger om, hvordan sommeren er gået.

Middelfart: Man kunne fristes til at tro, at sol og varme betyder succes på landets campingpladser, men de to ting går ikke nødvendigvis hånd i hånd. Selvom det i år har været en god sommer, så er det ikke alle campingpladser i Middelfart Kommune, der jubler efter sommerens campingsæson.

På Gals Klint Camping og Hindsgavl Camping har de ikke oplevet, at vejret har tiltrukket flere gæster end normalt - tværtimod. De to campingpladser har begge oplevet, hvad det har haft af konsekvenser, at den gamle Lillebæltsbro er lukket.

- På grund af lukningen af broen, har vi ikke rigtig haft nogen fremgang i antallet af gæster i forhold til sidste år. Vi plejer at have en del håndværkere, der booker vores hytter, men de gider ikke at bruge den ekstra tid det tager, når de skal over den nye Lillebæltsbro, siger Lars Blom, der ejer Hindsgavl Camping.

Det sammen gør sig gældende for Gals Klint Camping, hvor der ifølge ejer, Svend Larsen, ikke har været nær så mange besøgende i år, som der var sidste år, selvom det har været bedre vejr i år.

Annonce

- Hvis ikke vi er glade med det her vejr, så bliver vi aldrig glade. Det er godt for vores branche, at vi får et år, hvor det virkelig er godt vejr. Det giver en tro på, at vi godt kan have en god sommer herhjemme - den tro er næsten lige så vigtig som overnatningerne.

Jesper Hansen, ejer af Vejlby Fed Strand Camping.
- Det er gået helt fantastisk ? det skal det selvfølgelig også. Hvis ikke vi kan klare os, når det er så godt vejr, så kan vi jo lige så godt lukke, siger indehaver af Vejlby Fed Strand Camping, Jesper Hansen, der er godt tilfreds med årets campingsæson. Arkivfoto: Mia Harm Madsen

Godt vejr

Modsat Hindsgavl og Gals Klint camping er resten af kommunens campingpladser meget begejstrede over, hvordan vejret har påvirket antallet af besøgende på campingpladserne.

- Hvis ikke vi er glade med det her vejr, så bliver vi aldrig glade. Det er godt for vores branche, at vi får et år, hvor det virkelig er godt vejr. Det giver en tro på, at vi godt kan have en god sommer herhjemme - den tro er næsten lige så vigtig som overnatningerne, siger ejer af Vejlby Fed Strand Camping, Jesper Hansen.

De fleste af pladserne har endnu ikke konkrete tal på, hvordan det er gået i forhold til sidste år, da sæsonen ikke er slut endnu. Både ejerne af Vejlby Fed Strand Camping, Røjle Klint Camping og Ronæs Camping fortæller dog, at cirka 80-90 procent af deres pladser har været optaget i uge 29, 30 og 31. Derudover fortæller Inge Jensen, ejer af Båringskov Camping, at hun enkelte gange har måtte afvise gæster, fordi der har været udsolgt.

Booker i sidste øjeblik

På grund af det knap så gode vejr sidste år, har stort set alle campingpladser i kommunen i år oplevet en stigende tendens til, at gæsterne primært booker plads i sidste øjeblik.

- Vi har enkelte fastlæggere og gengangere, der booker lang tid i forvejen, men de fleste booker i sidste øjeblik, fordi de har skullet se vejret an, inden de bookede, siger ejer af Ronæs Camping, Henriette Bonde og tilføjer:

- Vi har haft mange flere teltcampister i år, som for eksempel har skullet prøve det af i år, fordi vejret har været godt. Hvis det ikke havde været det, så havde de måske valgt noget andet.

Telte vinder frem

Det er ikke kun på Ronæs Camping, at de har oplevet en stigning i antallet af overnattende teltcampister. Både Røjle Klint Camping, Vejlby Fed Strand Camping og Skovlund Camping melder om flere teltcampister i år end sidste år.

- Teltcampisterne afhænger meget af vejret. Hvis de ser, at det er godt vejr den kommende uge, så booker de, siger Benny Laursen, der sammen med konen Birthe ejer Skovlund Camping.

Det er ejer af Vejlby Fed Strand Camping, Jesper Hansen enig i.

- I år har vi ikke noget at klage over. Vi har haft mange teltcampister, men der er mange, der venter og ser, om vejret holder, inden de booker. Det er vejret, der gør det for os - det er også derfor, at vi er så afhængige af, at det bliver godt vejr, siger han.

Hvis det står til campingejerne, må det gode vejr gerne fortsætte længe endnu, så der også bliver godt fyldt op på pladserne i ydersæsonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce