Annonce
Vejle

Campus-lærer skal blive hjemme af frygt for Covid 19-smitte

En lærer på Campus Vejle skal arbejde hjemmefra i 14 dage efter at være vendt tilbage fra ferie i Nord-Italien, der er stemplet som højrisiko-område fra Covid 19-smitte. Arkivfoto: Mette Mørk
Campus Vejle valgte onsdag eftermiddag at hjemsende lærer, som netop er vendt hjem fra Lombardiet i Norditalien, som udenrigsministeriet netop har frarådet unødvendige rejser til.
Annonce

Vejle: Campus Vejle valgte onsdag eftermiddag at lade en lærer arbejde hjemmefra ovenpå en ferie i Lombardiet i Norditalien, som Udenrigsministeriet mandag aften føjede til listen over steder, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes af frygt for Covid-19-smitte.

Læreren mødte efter ferien på arbejde mandag, men efter dialog med en forælder, som udtrykte utryghed ved at læreren var mødt på arbejde, blev det besluttet at læreren skal holde sig hjemme i 14 dage.

Det oplyser rektor Lotte Nyboe, Campus Vejle.

- Der er ikke nogen, der skal være utrygge ved situationen, så i samråd med læreren, der også selv har udtrykt betænkelighed, har vi besluttet, at den pågældende lærer fjernunderviser via Skype og at der sættes en vikar ind i klassen i perioden, siger Lotte Nyboe.

Annonce

- Udvikler sig hele tiden

Tirsdag ændrede Sundhedsstyrelsen sine anbefalinger, så personer, der er vendt hjem fra blandt andet Lombardiet efter mandag 2. marts, anbefales at holde sig hjemme i 14 dage efter hjemkomsten.

Det var ikke aktuelt for den pågældende lærer og derfor blev der givet grønt lys for, at læreren kunne møde på arbejde og undervise både mandag, tirsdag og onsdag.

Lotte Nyboe fortæller, at Campus Vejle har informeret sine omkring 2400 elever om, hvilke forholdsregler de selv kan tage for at undgå smitte og at skolen følger Sundhedsstyrelsens vejledninger.

- Vi holder os nøje til de anbefalinger, der kommer fra myndighederne, herunder Sundhedsstyrelsen. Sammenholdt med at den pågældende lærers hjemkomst lå så tæt på den deadline, Sundhedsstyrelsen meldte ud tirsdag og efter en snak med læreren, valgte vi alligevel at tage dette skridt. Beslutningen skal også ses i lyset af, at den her situation udvikler sig hele tiden, fortæller Lotte Nyboe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Brudekjole-kreatør har vokset sig for stor til nuværende lokaler og flytter ind på Axeltorv

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Fredericia For abonnenter

Klar tale til minister og ordførere: Private aktører skal bidrage til Fredericia Teater version 2.0

Annonce