Annonce
Trekantområdet

Campus Vejle lukker kursusafdelingen: 18 medarbejdere mister jobbet

Campus Vejle lukker sin kursusafdeling, som i flere år har belastet økonomien. Arkivfoto: Mette Mørk
Kursusafdelingen har givet millionunderskud i flere år - og coronaen har givet afdelingen det sidste skub ud over kanten, siger skolens direktør.
Annonce

Vejle: Campus Vejle lukker 1. august sin AMU-kursusafdeling, hvor medarbejdere på offentlige og private virksomheder kan blive efteruddannet.

Det oplyser Campus Vejles direktør, Morten Weiss-Pedersen.

- Kursusafdelingen har givet et større millionunderskud i flere år, fordi taksameterbetalingen for den statsligt finansierede efteruddannelse af beskæftigede og ledige i mange år har været presset. Coronavirussen har betydet, at vi har været nødt til at aflyse mange kurser, og dermed har vores indtægter været i frit fald. Derfor har Campus Vejles bestyrelse - på direktionens anbefaling - taget det meget tunge skridt at lukke kursusafdelingen, fortæller Morten Weiss-Pedersen.

Han tilføjer, at beslutningen også har baggrund i at sikre, at den dårlige økonomi i kursusafdelingen ikke går ud over de øvrige uddannelsesaktiviteter på Campus Vejle - der tidligere var kendt som Vejle Handelsskole.

Annonce

18 medarbejdere berøres

- For år tilbage gav kursusafdelingen faktisk overskud. Det gør den ikke længere, og vores opgave er at sørge for, at det underskud ikke må have negative konsekvenser for Campus Vejles kerneaktiviteter, som er HF, handelsgymnasiet, AVU og EUX/erhvervsuddannelserne, siger Morten Weiss-Pedersen.


For år tilbage gav kursusafdelingen faktisk overskud. Det gør den ikke længere.

Morten Weiss-Pedersen


I alt 18 medarbejdere bliver berørt af beslutningen om at lukke kursusafdelingen på Campus Vejle.

- Der er tale om både undervisere, administrative medarbejdere og kantine-ansatte. Det er supergode folk, som i mange tilfælde har været hos os i mange år. Dem vil vi gøre alt for at hjælpe videre. Det er også derfor, at vi udskyder lukningen til august. Vi kunne godt have gjort det tidligere, men vi vil godt gøre det ordentligt. På denne måde sikrer vi, at vi kan overholde vores forpligtelser over for de virksomheder, som har bestilt et kursus hos os og give vores gode medarbejdere tid til at komme videre, siger Morten Weiss-Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce