Annonce
Fredericia

Carl og Linda fra Arizona er på deres 89. krydstogt - og i Fredericia for første gang

To af de 835 gæster på årets første krydstogtskib i Fredericia - M/S Prinsendam i baggrunden - Carl og Linda Magni fra Arizona, USA. De er på deres 89. krydstogt siden 1974, men aldrig før har parret været i Fredericia. Foto: Jacob Schultz

Det amerikanske par og 833 andre gæster på M/S Prinsendam sejler rundt på et langt cruise, der har budt på både bølgegang og speciel baneoplevelse. De glædede sig til rundtur i fæstningsbyen.

Annonce

Fredericia: - We were cruising before you were born, ha ha! Since 1974.

Det lune og venlige ægtepar i 70'erne, Carl og Linda Magni fra Arizona, var på vej op i Fredericia på deres 56 dage lange krydstogt fra Fort Lauderdale i USA, over Atlanten, til Europa og retur, men Fredericia Dagblads udsendte er desværre en ældre årgang end 1974.

- Okay, well, I cruised with the US Navy too in the fifties and the sixties, lo Carl Magni.

Så han og hustruen kunne se tilbage på mange sørejser. 89 faktisk. Små 1900 dage sammenlagt. Men onsdag var de for første gang i fæstningsbyen og glædede sig til at slentre rundt, se volden og opleve en dansk købstad, som fra morgenstunden havde taget personligt imod de 835 gæster på krydstogtskibet M/S Prinsendam.

Der kommer mange flere

Havneselskabet Associated Danish Ports meddelte onsdag, at de store rederier indtil videre har booket syv krydstogtanløb i 2018 og foreløbig ni i 2019.ADP's mål er 20 anløb i 2020.

I år kommer der otte krydstogtkæmper til Fredericia.

Det godt 200 meter lange skib har sine rejsende med på et togt, der kan deles op i bidder, men nogle cruiser i samfulde 80 dage. Udgangspunktet er Fort Lauderdale i Florida i USA. Herfra går turen til Caribien og Europa. Med stop undervejs på Azorerne. Også Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og Storbritannien anløbes. Fredericia er porten til en rundtur til danske og nordiske havne og en rejse ind i Østersøen. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Stor interesse for byen

- Jeg talte med kaptajnen, og fordi Prinsendam er et mindre fartøj i den forbindelse - og primært for en ældre og mere eksklusiv kundegruppe - fortalte han, at mange normalt blev om bord, fordi de er gengangere på turene med dette skib, sagde Fredericia Kommunes krydstogtkoordinator, Helle Rosborg Black:

- Men lige i dag var det næsten tomt, og kaptajnen mente, det var på grund af modtagelsen med 6. Juli Garden, kanonsalut, borgere i gamle dragter fra 1849 og de mange andre frivillige, der var klar.

40 passagerer drog på guidede rundture i byen og på volden, to busfulde kørte rundt i Fredericia og Middelfart, to busser fyldtes med krydstogtgæster på dagstur til Egeskov Slot på Fyn og to satte kursen mod Ribe og Vadehavet.

I Fredericia var der onsdag både marked og boder på havnen og J.B. Nielsens Plads samt gode tilbud i gågaderne. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Sku' det være en pølse?

De, der blev i Fredericia, kunne allerede nedenfor Holland-America Lines cirka 210 meter lange Prinsendam beundre en broget velkomst af blandt andet Dansk Veteran Klub Lillebælts fine gamle biler, en bod med grillede frankfurtere, salg af Danish Kids Wear og dansk bihonning.

Der var også træskærerarbejder og flere telte på J.B. Nielsens Plads med brugskunst og andre varer. Lige fra Hoptimister til creme mod psoriasis.

I gågaderne sås der liv, og krydstogtgæsterne lod sig nemt identificere i tøj, vi andre også har på i fremmede storbyer. Praktiske sko, shorts med mange lommer og anden lignende fjällrævsbeklædning. Flagene var oppe, og tilbud på danish design ude.

Hvis shopping og caféliv ikke var nok, bød Visit Fredericia på guidede rundvisninger på Fredericia Vold og ud omkring Lillebælt og Middelfart. Andre krydstogtgæster drog på dagture til Egeskov Slot og Ribe. Foto: Jacob Schultz

Carl og Linda Magni fra Arizona roste de forskellige indtryk, Fredericia havde gjort sig umage med at præsentere.

Indtil nu havde den største oplevelse på deres 89. krydstogt dog været verdens største modeljernbane Miniatur Wunderland i Hamborg for et par dage siden. Derimod kunne parret godt have undværet otte dages høj søgang mellem Bermuda og Brest i Frankrig.

- The ship rides very well, but it was rough, sagde Carl Magni.

Det havde været hårdt, selv for en tidligere flådemand.

Deres rejse med Prinsendam fortsatte onsdag aften til Helsingør og København. Herefter ventede besøg i andre nordiske og baltiske byer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Annonce