Annonce
Erhverv

Carlsberg opfører showroom

Carlsbergs er godt i gang med at projektere et nyt anlæg, som skal halvere Carlsbergs vandforbrug og genbruge 90 procent af spildevandet. Fredericia bliver testcenter for det nye anlæg, som på sigt skal rulles ud i koncernen. I spidsen for projektet står LDP direktør Simon Colding. Foto: Peter Leth-Larsen
Carlsberg mærker stor interesse for kommende testcenter.
Annonce

Fredericia: I forbindelse med opførelsen af et vandgenvindingsanlæg, der bliver opført som testcenter for Carlsbergs ambition om at nedbringe sit vandforbrug, bliver der opført et showroom.

- I midten af anlægget laver vi et showroom med glas omkring, hvor vi vil sætte plancher op med fortællingen om udfordringerne, læring, tankerne bag testcentret og vores tanker om det rensede vand, fortæller Simon Colding, der arbejder med udvikling på den lange bane hos Carlsberg og er projektansvarlig for det nye anlæg.

Han fortæller, at Carlsberg allerede har fået flere forespørgsler om vandgenvindingsanlægget, så derfor forventer man interesse fra andre virksomheder - danske som internationale - om resultaterne fra testcentret.

I midten af anlægget laver vi et showroom med glas omkring, hvor vi vil sætte plancher op med fortællingen om udfordringerne, læring, tankerne bag testcentret og vores tanker om det rensede vand.

Simon Colding, LDP direktør

Annonce

Vises frem i oktober

Det første besøg på anlægget er allerede planlagt. I oktober bliver anlægget vist frem for en række deltagere på den globale kongres IWA World Water Congress & Exhibition i København, der handler om hele vandcyklussen. Her kan deltagerne lære om de nordiske vandudfordringer og løsninger - blandt andet ved besøg på forskellige lokationer. En af dem er vandgenvindingsanlægget i Fredericia, som vil blive vist frem for første gang, selvom det først åbner i 2021.

- Showroomet er en god måde at dele erfaringer efterfølgende, lyder det fra Simon Colding.

Den nye viden om at nedbringe vandforbrug skal derefter skaleres op og bruges på Carlsbergs andre bryggerier, så virksomheden kan nå i mål med sit mål om at halvere vandforbruget inden 2030.

Fra et showroom vil besøgende kunne få indblik i og viden om, hvordan et vandgenvindingsanlæg fungerer. Illustration: Carlsberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

FC Fredericia For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Fredericia fælder overmagten fra Silkeborg efter flot indsats

Annonce