Annonce
Fredericia

Carlsberg samarbejder med Too Good To Go om at stoppe madspild

Madspilds-app'en To Good To Go er en virksomhed, der arbejder med at reducere madspild. Nu har virksomheden indgået et samarbejde med blandt andet Carlsberg og Arla. Arkivfoto: Louise Koustrup

Carlsberg har sammen med en række andre fødevareproducenter indgået et initiativ om datomærkning sammen med madspilds-app'en To Good To Go.

Annonce

Fredericia: En række danske fødevareproducenter er gået sammen med madspild-app'en Too Good To Go om et nyt initiativ med en tilføjelse til datomærkningen. Håbet er, at tilføjelsen kan få danskerne til at smide væsentligt mindre mad ud og dermed reducere madspild. Blandt andet medvirker Carlsberg og Arla.

Misforståelser, uvidenhed og fejltolkning af datomærkning på fødevarer blandt danske forbrugere fører i dag til, at tusindvis af tons mad og fødevarer i dag bliver kasseret uden grund. Hver tredje dansker tror nemlig fejlagtigt, at "bedst før" og "sidste anvendelsesdato" betyder det samme.

På mange produkter mærket med "Bedst før" vil producenterne fremover tilføje ordlyden "ofte god efter". Det skal signalere tydeligt, at produktet ikke behøver blive kasseret, når datoen passeres. De medvirkende virksomheder er Carlsberg, Unilever, Løgismose Meyers, Arla, Coop, Thise, Toms og Urtekram. Derudover støttes initiativet af Stop Spild af Mad, Dansk Industri Fødevarer, Varefakta og flere andre organisationer på fødevareområdet.

- Madspild udgør otte procent af verdens CO2-udledning, og Too Good To Gos initiativ sender et klart signal om, at madspild ofte kan forhindres uden at gå på kompromis med kvalitet. Vores brygmestre har i årevis eksperimenteret med at lagre specialøl i kældrene under Carlsberg, og nogle af øllene er virkelig ofte gode efter lagring, oplyser direktør for Carlsberg Danmark Søren Brinck i en pressemeddelelse.

Annonce

Typisk holder mørke øl bedst

Carlsberg er derfor i gang med at undersøge, hvilke øl der egner sig til at få en tilføjelse på datomærkningen.

- På øl er det mindre sensitivt, fordi der ikke er en sundhedsrisiko forbundet med det, fortæller Anders Bering, der er direktør for kommunikation og bæredygtighed hos Carlsberg.

Han kan endnu ikke oplyse, hvilke øl det drejer sig om, men fortæller at tilføjelsen på datomærkningen vil komme løbende i løbet af året.

- Vi skifter ikke etiketter ud af denne årsag. Så vi kommer til at lave tilføjelsen løbende, siger Anders Bering.

Han oplyser, det typisk er de lidt stærke og mørke øl, som holder sig bedst.

- Vi er utroligt glade for, at det er lykkedes at samle de absolut største producenter af fødevarer og de største aktører i dagligvarehandlen om dette initiativ. Vi er overbeviste om, at vi med en lille ændring i datomærkningen, oplysning og gennem en fælles indsats kan gøre en stor forskel for at reducere madspild i Danmark, oplyser administrerende direktør i Too Good To Go Mette Lykke i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Mand mere end 7000 km fra Fredericia tiltrak sig stor interesse mandag aften: Hvad gør vi med Trump?

Annonce