Annonce
Fredericia

Centralt vejkryds spærres af i flere uger på grund af gammelt rør

Sjællandsgade er en tæt trafikeret vej - ikke mindst i morgentimerne omkring skolestart. Men strækningen ved Meldahls Rådhus vil være spærret indtil februar. Foto: Peter Friis Autzen

Regn- og spildevands-ledninger skal skiftes ud. Arbejdet ventes afsluttet til februar.

Fredericia: Trafikanter i Sjællandsgade må i de kommende uger indstille sig på at møde et vejarbejde mellem Norgesgade og Vendersgade.

Entreprenørfirmaet Aarsleff er i gang med at udskifte og lægge nye rør til regn- og spildevand.

- Under vejen ligger en fællesvandledning, der fører både regnvand og spildevand væk fra området. Røret er fra begyndelsen af 1900-tallet, og tv-inspektion viser, at det er i så ringe stand, at det skal udskiftes, siger projektleder Max Jacob Friis fra Fredericia Spildevand & Energi A/S.

Nu skal røret udskiftes til et nyt. Samtidig lægges et særskilt regnvands-rør ned.

Regnvands-ledningen kan føre vand fra veje og eventuelle tage i området væk og ud i Lillebælt. Og beboere med separeret kloak kan koble deres regnvands-ledning på denne separate ledning.

- Det er en metode, vi kalder semi-separering, siger Max Jacob Friis.

Vejarbejdet vil flytte i løbet af ugerne, efterhånden som rørene udskiftes. Aktuelt er en del af krydset Sjællandsgade/Vendersgade spærret af.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Må vi bede om et 'velfærdsløft' til by og vold

Læserbrev: Det er dejligt, at der alligevel bliver penge til at prioritere børn og ældre. Vores borgmester taler ligefrem om et "velfærdsløft". Der blev ellers truttet kraftigt i dommedagsbasunerne, og mange fik sig nogle søvnløse nætter over forslag til drabelige besparelser på de kommunale budgetter. Men der er trods alt temmelig mange fredericianere, der hverken er børn eller servicekrævende ældre. Vi vil gerne se, at tidligere byråds investeringer i en smukkere by ikke fortsat bliver misligholdt. Sådan tror jeg, at mange føler, men jeg kan jo ikke vide det! Der skal vand i vandrenden og vand i springvandene, og udgåede træer i byens gader skal erstattes. Nørreport skal have en overhaling, og der er andre ting i byen at tage fat på. Fredericia Vold - vores eneste internationale attraktion - skal kunne opleves som en fæstning, et historisk monument fra en kritisk tid i vores historie. Det virker forkert, at man fra Hugo Mathiessens Vej og til Nørreport ikke kan se voldgraven - man kunne lige så godt gå i en plantage i Midtjylland. Og at man et sted kan sidde på en bænk og glo ind i nogle træer, hvor der engang var udsigt over Lillebælt, latterliggør nærmest kommunens indsats for at pleje volden. Og så er der det gamle vandværk på volden nær Lillebælt. Byrådet burde gøre en dumhed god igen og tilbagekøbe bygningen og jævne den med jorden - den ligger på gud ved hvilket år som en skændsel. Prøv lige at kigge på de budgetter endnu engang - det er trods alt småpenge i det kommunale budget, der er tale om.

Annonce