Annonce
Fredericia

Champagne og begejstring i teatret: Alle elskede Tarzan

Blandt dem, der glædede sig over, at Disney var tilbage i Fredericia, var bestyrelsesformand Anders Østergaard og borgmester Jacob Bjerregaard (S). Da champagneglasset var stillet, lavede de fælles Tarzan-brøl i begejstring. Foto: Peter Leth-Larsen

Fra de yngste Tarzan-drenge til Disney-chef var begejstringen stor for Fredericia Teaters version af Tarzan the Musical.

Annonce

Fredericia: Der var feststemning i foyeren efter en veloverstået og spektakulær premiere på Tarzan the Musical fredag aften.

Champagne i glassene og højrystet begejstring over den flotte forestilling.

Felipe Gamba, direktør for international strategi i Disneys teatergruppe, havde igen krydset Atlanten for at se, hvordan Søren Møller og hans folk havde løst opgaven.

- Det var fantastisk. De gør det fremragende, og jeg er så glad for vores samarbejde, sagde Felipe Gamba, som også afslørede, at han i flere år har forsøgt at overbevise Søren Møller om, at han skulle sætte Tarzan op.

Det ønske blev forløst fredag aften, og Søren Møller var både glad og taknemmelig, da han efter forestillingen takkede hele sit 110 mand store hold og Disney for igen at stole på Fredericia Teaters kvaliteter.

Teatrets bestyrelsesformand, Anders Østergaard, kvitterede sammen med borgmester, Jacob Bjerregaard (S), for forestillingen med et Tarzan-brøl og glædede sig over, at Disney var tilbage i Fredericia.

Fem drenge deler rollen som Tarzan og Terk i unge udgaver. Fredag aften kunne tre af dem følge deres kammerater Arthur og Albert på scenen, men søndag er det som her Esben og Kenneth, der overtager scenen. Foto: Søren Malmose
Annonce

Strålende respons

Blandt aftenens mange premieregæster var scenografen bag den foregående store Disney-succes Klokkeren fra Notre Dame, Benjamin La Cour. Han havde undt sig en aften i teatret efter arbejde med genopsætningen af forestillingen i Gøteborg.

- Vi har fået scenografien sat så meget i system, at den kan pilles ned på tre timer og tilsvarende op igen. Det er nødvendigt, når den skal spille i repertoire med andre, men det fungerer, sagde Benjamin La Cour, der var meget imponeret over aftenens scenografi. I denne sæson står han bag scenografien på Aarhus Teater i "Den uendelige historie".

En af de, der strålede mest efter forestillingen, var skuespiller Lars Mølsted. Han er aktuelt på barsel fra Fredericia Teater og tager sig af sit og Bjørg Gamst yngste skud på stammen, mens hun står på scenen som Jane i Tarzan.

- Jeg er simpelthen så stolt. Hun gør det fantastisk, sagde Lars Mølsted, inden Bjørg Gamst nåede festomklædt ned i foyeren og blev modtaget med stort kys.

Annonce

Drenge glæder sig

Også forestillingen yngste skuespillere - drengene som skiftevis spiller unge Tarzan og Terk - var inviteret til at se premieren, hvor de ikke skulle stå på scenen.

- De gør det super godt, mente Esben Kjærsgaard Hjeresen, Carl-Emil Krogh Nielsen og Kenneth Alrøe Okolte.

Esben og Kenneth skal være klar til at gå på scenen sammen søndag eftermiddag og aften som henholdsvis Tarzan og Terk.

- Det bliver fedt. Jeg har set forestillingen mange gange, men ikke med publikum på som i aften. Det gav det lige noget ekstra, sagde Esben.

Og de tre drenge kunne love, at de ikke spiller rollerne fuldstændigt ens.

- Vi må gerne lave lidt om og lægge vores egen stil, forklarede Carl-Emil. og Esben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Kampagne bakker op om Baltic Pipe-aktivister: - Det er glædeligt, at nogen råber op

Annonce