Annonce
Fredericia

Chef kendte ikke til omdømme: Kommunen aflyser samarbejde med kontroversiel lægekonsulent i jobcentret

Fredericia Kommune havde fra 1. februar ansat lægekonsulent Vibeke Manniche i en tre måneders prøveperiode. Det samarbejde bliver ikke til noget, oplyser Fredericia Kommune. Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix
En række protester rejste sig, da rygtet om, at Fredericia Kommune havde ansat lægekonsulent Vibeke Manniche, spredte sig. Nu er det kommende samarbejde fortid.

Opdateret tirsdag 14. januar kl. 9.30 med kommentarer fra Vibeke Manniche:

Fredericia: Fredericia Kommunes kommende samarbejde med lægekonsulent Vibeke Manniche nåede knap at komme i gang, før det var slut.

Den kontroversielle lægekonsulent, som flere danske kommuner gennem de senere år har afbrudt samarbejdet med efter sager i medierne, blev for nylig hyret som lægekonsulent for Fredericia Jobcenter i en prøveperiode på tre måneder fra 1. februar. Men det bliver nu ikke til noget, oplyser koncernchef på social- og beskæftigelsesområdet, Yelva Bjørnholdt Jensen.

- Vi er ikke kommet i gang med samarbejdet, så vi har ikke administrativt noget af udsætte på det. Men vi kan se de følelser, det vækker hos folk, så derfor vælger vi at stoppe samarbejdet, fortæller Yelva Bjørnholdt Jensen.

Annonce

Skal finde ny lægekonsulent

Hun blev ansat som koncernchef i Fredericia Kommune for knap et år siden og kom fra en stilling inden for voksen-, velfærd- og seniorområdet i Vejle Kommune. Derfor kendte hun ikke til det omdømme, lægekonsulent Vibeke Manniche har blandt mange borgere i de danske jobcentre. Det kom derfor også bag på hende, at der pludselig i fredags rejste sig en storm af protester mod Fredericia Kommune, da rygtet om Vibeke Manniches ansættelse spredte sig.

- Jeg har ikke været opmærksom på den typer sager dengang, fordi jeg arbejdede med et andet område, siger hun.

Vibeke Manniche har for nylig været hyret som oplægsholder på tre kursusdage for ansatte i jobcentret til at fortælle om lægeerklæringer. Heller ikke i den forbindelse fik Yelva Bjørnholdt Jensen nys om, hvor kontroversiel lægekonsulenten tilsyneladende er.

Ifølge Yelva Bjørnholdt Jensen begyndte det fredag at strømme ind med kommentarer på Facebook og mails til kommunen fra borgere, som var utilfredse med ansættelsen af lægekonsulenten.

- Det er så brandærgerligt. Især i forhold til folk bliver bange og urolige. Derfor lukker vi rent administrativt ned for samarbejdet på grund af de følelser, det vækker. Det havde vi ingen intention om. Man skal være tryg ved den behandling, man får i jobcentret, siger koncernchefen.

Konsulent: Politisk ildebrand

Til forklaringen om, at samarbejdet er stoppet, fordi det vækker følelser hos folk, siger lægekonsulent Vibeke Manniche følgende til Fredericia Dagblad:

- Det er meget ulykkeligt, men i bund og grund rammer det den enkelte borger. Nogle elsker mig, og nogle er ikke så glade for mig. Det er rigtigt trist, at der går politisk ildebrand i det i stedet for, at man trækker vejret og ser, hvad det her handler om og sætter sig korrekt ind i vores grundige arbejde og ser, at det vil øge kvaliteten i sagsbehandlingen, siger Vibeke Manniche.

Når man googler dig, dukker der mange sager op. Du er kritiseret for at gøre borgere mere raske, end de er?

- Det er jo ikke rigtigt. Min opgave er at sikre, at sagerne er lægeligt korrekt dokumenteret. Jeg kan og skal hverken gøre dem mere eller mindre syge. Men det er jo politik i en nøddeskal med den her sag. Når du googler den nuværende statsminister, er der også mange meninger om hende, siger Vibeke Manniche.

Fredericia Kommune skal ud og finde en ny lægekonsulent. Kommunen vil forsøge at finde en lokal, oplyser Yelva Bjørnholdt Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Annonce